Politik

Ventetiden nærmer sig en slutning: Læsø-borgmester håber på en løsning i dag

Her seks dage efter kommunalvalget er der endnu ikke fundet en ny borgmester på Læsø. Den siddende borgmester Tobias Birch Johansen (V) håber på en løsning i dag.

Den siddende borgmester på Læsø, Tobias Birch Johansen (V), kæmper for at beholde posten. Foto: Morten Pihler

De nyvalgte lokalpolitikere i Danmarks mindste kommune, Læsø, har endnu ikke fundet en løsning, hvad angår ny borgmester.

Valgresultat fra Læsø:

Venstre: 4 mandater

Læsø Listen: 2 mandater

DF: 2 mandater

Socialdemokratiet: 1 mandat

Dansk Folkepartis Karsten Nielsen har en aftale med et flertal af de ni nye byrådsmedlemmer. Men Venstre, der er blevet kommunens største parti med fire mandater, har ikke været klar til at give posten fra sig uden kamp.

Derfor skal de uenige parter i dag mødes klokken 15.00, fortæller den siddende borgmester Tobias Birch Johansen (V).

»Jeg håber vi kommer ud af mødet med en løsning. Nu kan vi ikke vente længere,« siger Tobias Birch Johansen til Jyllands-Posten.

Han havde gerne set, at aftalen allerede var blevet lukket i sidste uge. Men flere af parterne kunne ikke mødes i weekenden, og derfor blev mødet rykket til mandag.

Læsøs borgmesterkabale trækker ud: Aftale kan falde på plads i weekenden

Til spørgsmålet om hvorvidt det har været en lang weekend, svarer Tobias Birch Johansen:

»For mig personligt har det været fint nok. Men jeg synes det har været lidt irriterende, at jeg har kunnet give borgerne klar besked, når jeg har mødt dem på gaden, og de har spurgt: Hvorfor sker der ikke noget?«

På valgaftenen så det ellers lyst ud for den siddende borgmester, da Venstre gik frem med et mandat. Dagen efter blev Karsten Nielsen så udråbt til ny borgmester med et flertal i ryggen. Men torsdag åbnede Venstre muligheden for et samarbejde med Socialdemokratiet, der er det afgørende mandat mellem de to grupper. Siden har situationen været usikker på Læsø.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her