Politik

Uenighed på Fyn: Siddende borgmester trækker sig

Borgmesteren i Kerteminde Kommune, Hans Luunbjerg (V), har overladt kampen om borgmesterstolen til Kasper Olesen (S) og Klavs Norup Lauridsen (K).

Hans Luunbjerg (V) har opgivet at generobre borgmesterkæden i Kerteminde Kommune. Foto: Venstre

Efter to dages kamp om borgmesterkæden i Kerteminde Kommune har den siddende borgmester Hans Luunbjerg (V) valgt at trække sig fra forhandlingerne.

Det siger han torsdag aften til TV 2 Fyn.

Socialdemokratiet og Det Konservative Folkeparti fik begge syv mandater, mens Venstre fik tre styk ved tirsdagens kommunalvalg. Alligevel ønskede Hans Luunbjerg at beholde posten til at begynde med.

De planer har han nu droppet.

»De har vundet valget, og så må det være deres opgave at finde en løsning på, hvem der skal være ny borgmester,« siger han til TV 2 Fyn og henviser til Socialdemokratiet og Konservative.

Tre kommuner mangler stadig at vælge en borgmester

Med Hans Luunbjergs udmelding er der nu kun to navne i spil til at overtage kæden. Socialdemokratiets Kasper Olesen eller Klavs Norup Lauridsen fra Det Konservative Folkeparti. Det skriver TV 2 Fyn.

Tidligere i dag, torsdag, mødtes de to rivaler et hemmeligt sted i forsøget på at finde en løsning. Det lykkedes dog ikke, og de intense forhandlinger fortsætter derfor.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her