Politik

Skrivefejl sendte den forkerte ud af byrådet

Ved en optælling på et afstemningssted var tallene blevet skrevet ud fra den forkerte kandidat.

Der bliver talt, kontrolleret og talt efter igen, men selv ved grundige valghandlinger kan der ske menneskelige fejl.

En sådan fejl så kortvarigt ud til at koste socialdemokraten Ivan Greve pladsen i byrådet i Silkeborg efter tirsdagens kommunalvalg.

I forbindelse med optællingen på et afstemningssted i Sorring, var tallene nemlig blevet angivet ud fra den forkerte kandidat, og dermed stod Ivan Greve, der ved sidste valg kom ind på en tredjeplads, til at miste sin byrådsplads til partifællen Find Poulsen.

Krydset skal sættes med blyant de næste mange år

Det skriver DR.

Ifølge optællingen havde politikeren ikke fået en eneste stemme i Sorring by, hvor han bor, hvilket han fandt mærkeligt, da han i hvert fald havde stemt på sig selv.

»Det var jo lidt underligt. Jeg var ude og tage plakater ned og sparke til dem. Mit folketingsmedlem Thomas Jensen ringede og spurgte, om jeg troede, at den og den kandidat havde fået så mange stemmer i Sorring, og det mente jeg ikke, at kunne passe,« siger han til DR.

Efter at have taget kontakt til borgmesteren er Ivan Greve officielt blevet optaget i Silkeborg Byråd - på bekostning af Find Poulsen, der altså går glip af en byrådsdebut.

Fejlen har fået Silkeborgs borgmester, Steen Vindum (V), til at kræve, at alle valgsteder i kommunen tjekkes efter for flere mulige tilfælde af skrivefejl, skriver DR.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her