Politik

Flere kandidater fik kun én stemme - det var ikke deres egen

En del kandidater har kun fået en enkelt stemme ved tirsdagens kommunalvalg. Flere af dem satte ikke engang kryds ved sig selv.

Alle de personlige stemmer er ved at være talt op. Flere af landets kandidater fik kun et enkelt kryds. Foto: Jonas Olufson.

39.840 stemmer - så mange krydser er der til forskel på den kandidat, der fik flest personlige stemmer, og de der fik færrest.

Mit mål var at få bare mindst en stemme
Johnny Hougaard Sørensen, SF, Faxe Kommune
Aahus' borgmester, Jacob Bundsgaard (S), var den kandidat, der fik absolut flest stemmer ved tirsdagens kommunalvalg. I den anden ende af skalaen ligger flere kandidater, som kun fik et kryds.

En af dem er Ole Vittrup Dalgaard fra Det Konservative Folkeparti i Rebild Kommune.

»En stemme?« udbryder Ole Vittrup Dalgaard grinende, da Jyllands-Posten onsdag fortæller ham om valgresultatet.

»Ja, det var også mest for sjov, at jeg stillede op. Jeg arbejder jo 50-60 timer i ugen. Så der har ikke været meget overskud til en masse ekstra,« fortæller Ole Vittrup Dalgaard, der ikke er overrasket over resultatet.

Ole Vittrup Dalgaard (K) fik kun en stemme. Privat foto.

»Men stemmen kommer ikke fra mig, så nu er jeg da sådan lidt nysgerrig på, hvem det er,« siger Ole Vittrup Dalgaard og ler.

De lange arbejdsdage giver ikke meget plads til kommunalpolitik, og derfor gør det ham bestemt ikke noget, at han ikke skal finde tid til det.

»Nej, hold nu kæft - tænk hvis jeg var kommet ind,« siger Ole Vittrup Dalgaard og forklarer, at han ville have givet sine stemmer videre, hvis det var gået godt.

En anden, der også endt med en enkelt stemme, er Johnny Hougaard Sørensen fra Socialistisk Folkeparti i Faxe Kommune. Heller ikke han har stemt på sig selv.

»Mit mål var at få bare mindst en stemme,« fortæller Johnny Hougaard Sørensen og fortsætter:

»Jeg står jo så langt nede på listen, at jeg aldrig nogensinde vil få et mandat. Det gælder bare om at få vores spidskandidat ind, så hvis jeg kan bidrage bare lidt, er det godt.«

Topscorer-listen: Her er kommunalvalgets største stemmeslugere

Johnny Hougaard Sørensen stillede også op ved sidste valg og er gået tilbage med tre stemmer. Hverken hans kæreste eller børn bor i Faxe Kommune, og derfor har de ikke kunnet stemme på ham, forklarer han.

Til spørgsmålet om hvorvidt han overveje at stille op igen svarer han:

»Ja. Får jeg to stemmer næste gang, er det jo en fordobling.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her