Annonce
Politik

K vil som DF udbetale betjentes overarbejde

Det er godt at udbetale betjentes overarbejde i finanslov, mener De Konservatives retsordfører, Naser Khader.

De Konservatives retsordfører, Naser Khader, roser Dansk Folkepartis forslag om, at betjente skal kunne få udbetalt deres overarbejde på næste års finanslov.

- Det har jeg stor sympati for. Det, synes jeg, er rigtig fint. Jeg taler med en masse betjente, der påpeger, at de har en masse overarbejdstimer, siger Naser Khader.

Han mener, at det giver problemer, når betjentene afspadserer overarbejde.

- Vi mangler betjente til grænsen. Vi mangler betjente til terrorbekæmpelse. Og betjente til at bekæmpe banderne. Der er behov for deres arbejdskraft, siger Naser Khader.

- Derfor håber jeg at DF lykkes med at få det igennem i finansloven.

Men koster det ikke mange penge at udbetale betjentes overarbejde?

- Nu foregår der finanslovforhandlinger. Forskellige partier har forskellige ønsker. Nogle af dem får de ønsker, de beder om. Hvis kravet er højt prioriteret hos DF, så kan det godt være, at det lykkes, mener Naser Khader

Finansminister Kristian Jensen (V) tier, da Ritzau beder om hans kommentar. "Nej tak", lyder det fra Bruxelles, hvor han deltager ved finansministrenes møde i Økofinrådet om EU's budget.

Venstres finansordfører, Jacob Jensen, står også over. Han fører valgkamp i Region Sjælland, hvor han gerne vil afløse partifællen Jens Stenbæk som regionsrådsformand.

Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, betakker sig også.

- Ingen kommentar, siger Preben Bang Henriksen.

Betjentes overarbejde er på tre år vokset med mere end en tredjedel til knap en million timer. Det viser tal fra Politiforbundet.

- Men de 400.000 timer er normtimer, som ifølge arbejdstidsreglerne ikke kan udbetales. Så det er nok omkring en halv million timer, der vil kunne udbetales, siger Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt.

Betjente har før været tvunget til at få udbetalt overarbejde .

- Vi vil gerne have regeringen med på at give betjentene et frit valg om at få udbetalt deres overarbejde i stedet for at afspadsere det, siger DF's retsordfører Peter Kofod Poulsen.

Finansloven er sat på pause til efter kommunalvalget 21. november.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Gruppeformand: »Finansloven kvæles i fastfood«
Når vælgerne skal indfanges i et meget lige og velfungerende land som Danmark, må partierne skrue op for retorikken og samles om at være yderligtgående for at markedsføre sig. Men er det godt for vores samfund, når finansloven kvæles i fastfood?
Debat: Den mest retfærdige skat i Danmark
Lasse Haugaard Pedersen, medlem af DSU’s forretningsudvalg, Aabyhøj
I påsken kom det frem, at LA varsler med at reducere arveafgiften ved næste finanslovsaftale.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: DF og Khader truer Støjbergs integrationskampagne

Jaleh Tavakoli
Vi har massive problemer med at muslimer af deres egne familier bliver udsat for vold og undertrykkelse, oftest med islam som begrundelse. DF og Khader har derfor ret i deres kritik af kampagnens manglende fokus på islam.

Blog: DR Detektor vildleder groft om andelen af ikkedanskere i år 2100

Morten Uhrskov Jensen
Det er reelt magtmisbrug af betroet stilling, når DR Detektor når frem til, at kun 21,4 pct. vil være af fremmed herkomst i år 2100.

Blog: Hvis Enhedslisten bestemte…

Rune Lund
Enhedslistens folketingsgruppe har netop fremlagt et realisérbart bud på, hvad vi ville gennemføre, hvis vi havde 90 mandater i Folketinget. Politisk forandring er mulig. Hvis bare der er politisk vilje.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her