Politik

Forbud mod tv-indslag skaber uenighed

Det har skabt debat, at Bornholms kommunaldirektør har nedlagt forbud mod, at TV 2 Bornholm kan følge en sosu-assistent i arbejde før valget.

Bornholms kommunaldirektør Peter Loft har med støtte fra borgmester Winni Grosbøll (S) valgt at afvise TV 2 Bornholm, der skulle følge en sosu-assistent på arbejde i forbindelse med valget. Det modtager kritik.

Peter Loft mener, at kommunens ansatte og borgerne skal beskyttes, så de ikke bliver centrum i et politisk spil. Derfor skal der ikke føres valg fra borgernes hjem, som et plejehjem er, forklarer han.

At beslutningen er taget for at beskytte borgerne, køber Carl Ilsøe fra Bornholmerlisten ikke. Han tror, kommunen vil lægge låg på tidligere kritik af manglende ressourcer til ældre.

»Det vil være en balanceakt, men så længe der ikke er nogen, der er blevet misbrugt endnu, så lugter det voldsomt,« siger han til Bornholms Tidende.

Også formand for FOA Bornholm, Anja Juhl Kofoed, er uforstående.

»Valgkamp eller ej - Det er at give ytringsfriheden restriktioner,« siger hun og henviser til, at flere sosu-assistenter føler, de har fået mundkurv på.

Det afviser Peter Loft over for Jyllands-Posten:

»Bornholm Regionskommune hverken kan eller vil blande sig i de enkelte medarbejderes ytringer.« Det samme skrev han til kommunalbestyrelsen i forbindelse med afvisningen af TV 2.

Winni Grosbøll er ligeledes uforstående overfor kritikken. Beslutningen blev taget for at beskytte borgerne på plejehjemmene, siger hun til Jyllands-Posten:

»Vi kan jo ikke styre hvad medarbejderen siger til pressen. Det ville jo være helt hen i vejret, hvis vi gjorde det.«

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her