Politik

Kommune kræver pølsemands plakater pillet ned før valg

En pølsemand fra Vejle har som et satirisk indslag hængt plakater op i byen, men nu skal de pilles ned.

Jess Halling fra Vejle er pølsemand - ikke politiker.

Men i lygtepæle i Vejle kan man blandt valgplakater op til kommunalvalget 21. november også finde plakater med en smilende Jess Halling og ordlyden "Kok & Pølsemand" og "Pølsepartiet, Kokkens Pølsevogn".

- Nogle kalder det en valgplakat, men det er det jo ikke. Det er simpelthen ren og skær satire og underholdning, siger Jess Halling til TV Syd.

Der eksisterer da heller ikke et parti, der hedder Pølsepartiet.

- Der har været en enkelt, der spurgte, om man så skal stemme på liste P, men der er ikke nogen, der sådan rigtigt tror på det, siger han videre.

I første omgang gav Vejle Kommune Jess Halling tilladelse til at hænge plakaterne op, men nu har kommunen ifølge TV Syd omstødt beslutningen.

Vejle Kommune har nemlig efterfølgende konstateret, at plakaterne i udformning og udseende ligner en valgplakat.

Dermed kan vælgere forledes til at tro, at plakaten viser en person, der stiller op til byrådsvalget i Vejle, lyder begrundelsen for kovendingen fra kommunen.

- Jeg synes, det er lidt til grin, at de giver mig en tilladelse til at sætte dem op. Bagefter giver de mig den begrundelse, for at jeg skal pille dem ned igen, at de ikke har set, hvad jeg skulle sætte op, siger pølsemanden til TV Syd.

Vejle Kommune har givet Jess Halling en frist til søndag klokken 23.59 til at pille plakaterne ned igen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her