Politik

Konservative måtte fjerne populær valgvideo efter rod med musikrettighederne

I videoen blev der brugt musik fra filmen "Love Actually".

Flere end 23.000 brugere nåede at se en valgvideo, hvor flere Konservative-kandidater til kommunal-og regionsrådsvalget i Rudersdal Kommune danser til sangen »Jump (For My Love)«.

Nu er videoen imidlertid blevet trukket tilbage, netop på grund af "The Pointer Sisters" sang.

DF-kandidat erkender kopiering af S-borgmesters ord i politisk udmelding: »Det ser lidt fjollet ud«

Partiet havde nemlig ikke styr på rettighederne til hverken musikken eller et klip fra filmen »Love Actually«, hvor skuespilleren Hugh Grant danser til det samme nummer.

Det gjorde pladeselskabet Sony opmærksom på i en henvendelse til De Konservative, der hurtigt tog konsekvensen.

»Det var en satirevideo, og det vurderede vi var okay. Men så er det klart, at når vi bliver gjort opmærksom på det, så tager vi den ned igen, selvom vi synes, det er en sjov video,« siger Christoffer Buster Reinhardt, der er lokal kandidat for De Konservative, til DR Nyheder.

Det er ulovligt at bruge et stykke musik uden tilladelse, hvis det bliver brugt i en religiøs, pornografisk eller politisk sammenhæng, oplyser Koda, der administrerer musikrettigheder i Danmark.

Byrådspolitiker indblandet i sexsag: Nu er han blevet degraderet

Tidligere har De Konservative oplevet et lignende problem, da partiet brugte musiker Nanna Lüders Jensens sang »Afrika« på et landsmøde i 2010.

Partiet endte med at betale en erstatning på 50.000 kroner.

Indtil videre er De Konservative ikke blevet mødt med et erstatningskrav i den aktuelle sag.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her