Politik

V og K vil undersøge om bandetilhold er muligt

S vil fratage bandemedlemmer retten til at forsamle sig i større grupper. Naser Khader hilser det velkommen.

Naser Khader (K). Foto: Jens Dresling

Det er godt, at Socialdemokratiet vil bekæmpe bander. Partiet vil med et bandetilhold forhindre, at bandemedlemmer mødes i større grupper.

Det mener justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i en skriftlig kommentar.

- Jeg lytter til alle gode forslag. Kampen mod banderne skal vindes. I sidste uge var Socialdemokraternes forslag til at bekæmpe banderne, at der skulle indkaldes til et møde, siger justitsministeren.

- Derfor hilser jeg det meget velkomment, at S nu melder sig på banen med et politisk forslag. Det vil vi selvfølgelig kigge fordomsfrit på.

De Konservative og Venstre vil have Justitsministeriet til at se på, om det kan lade sig gøre.

- Vi hilser alle forslag velkomne, som kommer, for at bekæmpe bandeproblemet, siger retsordfører Naser Khader (K) og fortsætter:

- Kan man godt forbyde det, uden at det kolliderer med grundloven? Det vil jeg da gerne have undersøgt. Hvis det kan lade sig gøre, så gør vi det.

Ifølge Jyllands-Posten skal Socialdemokratiets bandetilhold forbyde bandemedlemmer at befinde sig samme sted eller færdes sammen, hvis det er til fare for andre. Brydes tilholdet skal straffen være fængsel i op til 30 dage.

Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, mener, at S-forslaget fint supplerer regeringens opholdsforbud, der forbyder bandemedlemmer at opholde sig i bestemte områder.

Han vil have forslaget undersøgt.

- Det fordrer selvfølgelig, at forslaget er lovligt. Jeg kan se, at en juraprofessor allerede stiller spørgsmål ved det. Men undersøges skal det, og det synes jeg, at justitsministeren bør gøre, siger ordføreren.

Han henviser til, at juraprofessor Jens Elo Rytter fra Københavns Universitet i Jyllands-Posten mener, at forslaget er et vidtgående indgreb i forsamlingsfriheden.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, afviser i avisen, at forslaget forbyder at forsamles, som er sikret i grundloven.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: En nation bliver født på ny

Mikael Jalving
Storbritannien er en nation med fødselsveer. Pludselig diskuteres der politisk indhold i stedet for positioner, markeringer og taktiske krumspring.
Annonce
Biler
Nummer 3: Alfas første SUV har sporten i højsædet
Det er lykkedes Alfa Romeo at overføre de sportslige køreegenskaber fra den berømmede Giulia til mærkets første SUV, den nye Stelvio, men bilen er langtfra perfekt. 
Se flere
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her