Politik

Støjberg: Forstemmende når flygtninge fører sager mod Danmark

Højesteret giver Danmark medhold i, at det er okay at lade flygtninge vente tre år på familiesammenføring.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V). Foto: Jens Dresling

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er meget tilfreds, men har en opsang i baglommen.

Højesteret giver mandag ministeren medhold i, at det var i orden at udskyde retten til familiesammenføring for en gruppe flygtninge.

Ministeren fik blåstemplet, at det er i orden at lade en flygtning vente tre år på at få behandlet en familiesammenføringssag.

Syrisk læge indbringer treårsregel for menneskeretsdomstol

- Det er med stor tilfredshed, at jeg kan konstatere, at Højesteret giver medhold i, at det var i orden, at jeg udskød retten til familiesammenføring for en gruppe flygtninge, skriver ministeren på Facebook.

I Danmark skal udlændinge med såkaldt midlertidig beskyttelsesstatus vente i tre år, før de kan få deres sag behandlet.

Det er ifølge Højesteret okay. Der lægges i dommen vægt på, at myndighederne i særlige tilfælde kan vælge at behandle sagen tidligere.

Dog har ministeren en opsang til flygtninge, som går rettens vej, selv om hun understreger, at enhver naturligvis har lov til at gå til domstolene.

- Det er lidt forstemmende, når flygtninge fører sager mod den danske stat. Danmark er trods alt det land, som har hjulpet dem og givet dem beskyttelse, skriver ministeren videre.

Den syriske læge, som har taget sagen til Højesteret vil nu have Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg til at tage stilling til treårsreglen.

Højesteret har blåstemplet treårsregel for udlændinge

- Jeg kan forstå, at sagen nu rejses for Menneskerettighedsdomstolen. Jeg imødeser dommen derfra, skriver Inger Støjberg.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Pluralismen i mediebilledet er ikke truet af DR

Holger K Nielsen
Partierne i blå blok er ikke enige om ret meget, men én ting synes at kunne samle dem: Danmarks Radio skal rundbarberes.

Blog: Odense og andre kommuner må oppe sig

Eva Kjer Hansen
Når man vælger at bosætte sig i Danmark, har man en pligt til at lære sproget og stå til rådighed for arbejdsmarkedet. De, der ikke gør, svigter dem selv, deres børn og samfundet.

Blog: Asien begynder i Rosengård i Malmø

Jens-Kristian Lütken
Åbne grænser, tolerance og frihed er privilegier, som vi skal passe på.
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her