<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Kommentar: Den sande pest er en destruktiv masseturisme

Det offentlige behøver ikke støtte åndløs masseturisme, der har forpestet storbyer, seværdigheder og natur i tiltagende grad i de senere år.

Kommentar: En efterårsstorm trækker op, Europa må stå på egne ben

Coronaen og 75-året for den såkaldte befrielsessommer kan give os anledning til at overveje Europa i den større verden.

Kommentar: Hån og had undergraver demokratiet i Europa og Europas nabolag

Overalt ser man samvittighedsløse skikkelser, der undergraver folkestyrets institutioner og tager magten for magtens skyld, kun sjældent for at virkeliggøre en sammenhængende politik.

Kommentar: Endnu en skæbnestund nærmer sig. Nu ringer dødsklokken for Lukasjenko

Hviderusland er en tidsmaskine, der er gået i stå, som selv Moskva betragter med hovedrysten. Der er paralleller til Rumæniens diktator Ceausescus fald i 1989.

Efteråret kan blive mere interessant, end mange vil bryde sig om

Coronakrisen har præget – og præger stadig – hele verden. Men der er mange andre uløste konflikter og afventende resultater, der kan nå at sætte præg på 2020.

Juan Carlos flygter til udlandet. Spanien står foran en afgrund

Som om Spanien ikke var hårdt nok ramt af coronakrisen, sørger det spanske kongehus nu for yderligere udfordringer. Den korruptionsmistænkte ekskonge har taget flugten – angiveligt for at beskytte monarkiets fremtid. Men har det en fremtid i Spanien?

Kina og Iran er en uhellig alliance, som USA ikke kan forhindre

Vesten stiller sig i stigende grad skeptisk til det såkaldte Silkevejsprojekt, hvormed Kina ikke blot nærmer sig Europa med jernbaner, motorveje og flyruter, men bygger og køber i Centralasien, Mellemøsten, Nordafrika og Europa.

Vore politikere er ofte for ringe: Europas værdi udmøntes i småpenge

At København under topmødet i Bruxelles ikke stillede sig på linje med Berlin og Paris, vidner om manglende omsorg for småstatens virkelighed.

Hadsk tale er en kompliceret størrelse

Er det hadsk at hævde, at Spanien som eneste EU-land betjener sig af politiske fanger? At Catalonien har samme ret til selvstændighed som Irland, Norge, Finland, Ukraine, Hviderusland og de baltiske republikker?

Undervejs

Per Nyholm er mangeårig udenrigs- og krigskorrespondent på Morgenavisen Jyllands-Posten og forfatter.

Med base i Østrig anskuer han klassisk rejsende verden ”undervejs” i et (central)europæisk perspektiv uden at forsømme at holde et kritisk øje på den danske andegård.

To generationer som journalist: Objektivitet er godt, nærvær er bedre

Rejsefriheden er en af de store friheder i EU, og Per Nyholm er nu atter undervejs og kan gøre status efter 60 år i journalistik.

Afskrevet, men stadig i flot form. Merkel overtager EU’s formandskab

Ikke mange havde tiltro til Angela Merkel for et år siden, nu bakker 70 pct. af tyskerne op om hendes ambitioner for det tyske EU-formandskab.

Gensyn med Machiavelli: Det onde først, dernæst magtens mildhed

Renæssancens store politolog Machiavelli burde være pensum for tidens populistiske ledere.

Nu ved vi, hvor Dansk Folkeparti står: på den forkerte side af historien

At foreslå, at Danmark skal bytte sit EU-medlemsskab ud med en aftale som den, Norge har, og den, som England – måske aldrig – får; det er at anbringe sig helt galt i verden.

Premium Tophistorier