<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her
Søren Gade

Blog: Alle, der tjener Danmark i uniform, skal kunne få PTSD-hjælp

Som minimum burde man starte med at tage problematikken med ind til bordet i de igangværende politiforhandlinger.

Blog: EU nøler, mens illegale migranter igen strømmer over Middelhavet

Intet tyder på, at EU er blevet klogere siden migrantkrisen i 2015, for man svigter stadig kontrollen med de ydre grænser.

Blog: Store muslimske begravelser sætter hensynsløst vores alles sundhed og frihed over styr

Det er tankeløst at samles flere hundrede til en begravelse eller til fest netop nu. Vi er alle nødt til at vise hensyn, så landet ikke skal lukkes ned igen – og det har indvandrermiljøerne svært ved at fatte. Og hvis ikke de forstår det, må vi sætte ind med tvang.

Blog: Danske prioriteter bliver svigtet i EU

Med budgetforliget har EU neddroslet ambitionerne om at sikre kontrol med EU’s ydre grænse. Jeg har hele tiden ment, at vi har behov for at opruste EU’s grænsebevogtning her og nu. Men med budgetaftalen må vi vente syv år, før EU’s grænsekorps er helt på plads. Det er et svigt.

Blog: Apples skattefinte i Irland skal stoppes nu

EU-domstolens blåstempling af Apples skattefinte i Irland kalder på handling her og nu. Det er helt urimeligt med en skatteprocent på 0,005 for store multinationale selskaber. Der er behov for en fælles bund under selskabsskatten i EU.

Blog: Er miljøet vigtigere end sund fornuft?

Ja, vi skal passe på miljøet. Og jo, vi skal sortere affald. Men hvad med de ældre, der har svært ved at overkomme at sortere i en skov af affaldsspande? Hvem skal hjælpe dem? Hjemmehjælperen skal vel ikke bruge tiden på at gå ud med affaldet og droppe andre opgaver?

Blog: Stop dummebøder til ældre mennesker

Ældresagen burde presse Folketinget til at stoppe dummebøder til ældre mennesker, der ikke kan sige nej. Telefonsalg skal være et aktivt tilvalg – ikke et aktivt fravalg.

Blog: Vi skal ikke bøde for Sydeuropas gæld

Danskerne skal ikke betale for de gældsproblemer, som EU’s sydeuropæiske lande kæmper med – og som ikke er skabt af coronakrisen. Vi skal hjælpe de trængte lande. Men uden at blive til grin for egne penge.

Blog: Selvfølgelig provokerer det bønnemøde os

Indvandrere skal som alle andre også tage sig sammen og udvise ansvarlighed og samfundssind. Og det er respektløst over for alle os andre, der overholder reglerne, at man samles alt for mange – og udviser åbenlys ligegyldighed over for regler og andre mennesker.

Blog: Lad os få et stop for spilreklamer nu

Vi har ingen kvaler med at sætte prisen op på en pakke smøger eller hæve aldersgrænsen for, hvornår det er tilladt at købe alkohol. Men vi har endnu ikke forbudt reklamer for pengespil.

Blog: Nej tak til mere føderalisme og magt til EU

EU’s genopretningsplan er fyldt med føderale tiltag såsom højere EU-budget, højere skatter og en ny EU-traktat. Derfor stemte jeg nej til planen – ikke fordi jeg ikke ønsker, vi skal hjælpe hinanden i denne tid – men fordi jeg ikke ønsker mere føderalisme og mere magt til EU.

Blog: EU-budget skal ikke have en rød reje ekstra

Vi skal hjælpe de andre EU-lande, der er i knæ. Men forslag som at hæfte solidarisk gennem euro-obligatoner er helt uspiselige.

Blog: EU skal ikke have mere magt oven på krisen

Jeg får helt ondt i hovedet, når nogen prøver at snige "mere EU" ind under dække af corona-krisen.

Blog: Beredskab skal være endnu stærkere til næste gang

Kan vi ruste Danmark bedre til kommende virus-kriser? Politikernes regneark har brug for en ekstra kolonne til at ruste os endnu bedre mod pandemier og andre katastrofer.

Blog: Glem ikke danskerne i klimadebatten

Klimamålet om 70% CO2-reduktion i 2030 må ikke betyde, at udledningen af klimagasser flyttes ud af Danmark. Det gør os fattigere og giver mere forurening. Vi skal turde række regeringen hånden, hvis ikke støttepartierne er parate til at nedjustere klimaambitionen, hvis den viser sig umulig at nå

Blog: Overfald skriger på mere overvågning – nu

For min skyld kan vi godt gå hele vejen til ansigtsgenkendelse for at få bugt med de kriminelle, der smadrer unge til lirekassemænd.

Blog: Sig fra over for urealistiske idealer

Hvorfor er vores unge blevet så kropsfikserede? Påvirkning fra medierne og influencere bærer med deres deres udstilling af nogle ofte absurde idealer en stor del af skylden for det, der kan ende galt.

Blog: Omskæring af piger og kvinder handler selvfølgelig om kultur og religion

EU mener, at pigeomskæring kun er et spørgsmål om ligestilling mellem køn - ikke kultur og religion. Men helt ærligt, selvfølgelig handler det også om kultur og religion
Mere
Profil
Søren Gade (f. 1963) er medlem af Europa Parlamentet for Venstre, hvor han er næstformand for fiskeriudvalget og medlem af udvalget for transport og turisme samt udvalget for borgernes rettigheder og retlige indre anliggender. Han er desuden tidligere medlem af Folketinget, gruppeformand og forsvarsminister for Venstre. Bloggen vil spænde vidt – lige fra store EU-dagsordner til højspændingsledninger i Vestjylland. Søren Gade bor i Holstebro.
Seneste blogs
Af Desiree Ohrbeck
24.09.20, 02:03
USAs anerkendte institution miskrediteres bevidst af Trumpadministrationen Læs mere
Af Louis Jacobsen
23.09.20, 16:06
Når Dansk industri går i kødet på lokalaftalerne i Københavns Lufthavn, er coronaen bare en undskyldning. De gjorde det samme med DSB for et par år tilbage. Læs mere
Af Rune Lund
23.09.20, 11:50
Vores ældre fortjener en værdig alderdom. Derfor skal ældreplejen skal have et løft i den kommende finanslov. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
22.09.20, 22:21
Hvilken mand vil indrømme, at han ligger under for kvindemagt? Og hvad med den kultur, hvor kvinder udnytter mændene og får et karriereløft på grund af evner, der ikke vedrører arbejdet? Debatten må tilbage på sporet. Læs mere
Af Josephine Fock
22.09.20, 17:36
Det er et fælles ansvar at bekæmpe coronaen. Jeg giver her mine 10 bud på en coronafri fremtid. Læs mere
Af Mikael Jalving
22.09.20, 12:04
Den svenske stat tøver aldrig med at udsætte sin befolkning for eksperimenter, uanset om det er corona eller masseindvandring i troen på at kunne skabe det ideale samfund. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
22.09.20, 11:18
Skandaløst, at Cypern forhindrer sanktioner mod Hviderusland. Men Danmark kan gøre meget, hvis udenrigsminister Jeppe Kofod gider. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.09.20, 17:19
I løbet af få år når USA en tilstand, hvor flertallet blandt hvide kan pakke sammen. Og jeg er sikker på, at temmelig mange af de hvide amerikanere vil blive ret sure, når det går op for dem, at spillet er tabt. Læs mere
Af Harun Demirtas
21.09.20, 12:41
Det har været en lang vej til mit danske statsborgerskab. Men nu er jeg dansk - også på papiret. Selv om Nye Borgerliges Mette Thiesen forsøgte at miskreditere mig undervejs. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.09.20, 19:52
Latter og glæden ved at være sammen med andre er en vigtig ingrediens i livsglæde.   Læs mere