<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Regeringens EU-politik er ét stort fupnummer

På trods af et ønske om et ikke voksende budget og dårlige erfaringer med Østudvidelsen, har regeringen alligevel valgt at bakke op om en ny EU-udvidelse. Guderne må vide hvorfor.

Selvom viruskrisen (med rette) fylder det meste, så kom i starten af denne uge en anden stor nyhed, der i høj grad er værd at bide mærke i.

EU-landene er blevet enige om at indlede optagelsesproces med Balkan-landene Nordmakedonien og Albanien. Mest bemærkelsesværdigt er det, at også den danske regering nu åbenbart bakker op om, at EU skal til at lukke Balkan-lande ind i varmen. Endda muslimske lande.

Nu er det ikke bare våde drømme om et større EU. Nu skal endnu flere lande rent faktisk med ombord.

At Socialdemokratiet bakker op om endnu en forhandling om EU-udvidelse, kan undre mig lidt.

I EU-valgkampen turnerede Socialdemokratiet rundt med budskabet om, at hun ville kæmpe ’’For et bedre EU. Ikke et større.’’ - dengang under ledelse af Jeppe Kofod, der senere er blevet udenrigsminister, og derfor nu har stor indflydelse på den endelige beslutning. 

Men det er nok ikke første gang, at tomme socialdemokratiske EU-floskler ikke står ved magt, når først valget er overstået, og helt overraskende er det dog heller ikke, at Socialdemokratiet bakker op om ny udvidelse.

Regeringens klare opbakning giver mig nemlig dårlige minder om EU-østudvidelsen fra 2004, hvor lande som Litauen, Polen, Slovakiet, Malta, Cypern, Ungarn m.fl. blev optaget. Også her var Socialdemokratiet store fortalere for, at EU sagtens kunne invitere flere lande indenfor. Kein problem.

Men som de fleste ved, endda Socialdemokratiet, så skabte Østudvidelsen et kaos af problemer.

I årevis har vi kæmpet med grænseoverskridende kriminalitet og vandrende arbejdstagere i Danmark. Danskernes fladskærme, racercykler og smykker er blevet stjålet ud af landet, og vores velfærdsydelser har taget samme vej til Østeuropa. Velfærdsturister er lykkeligt er vendt hjem med danske børnepenge og fyldte lommer. Derudover har vi set enorme demokratiske problemer i de østeuropæiske lande. Problemer som EU-elskerne ellers plejer at tordne imod, men de er nok glemt, når EU-hymnen skal synges hele vejen til Tirana i Albanien.

På samme vis er det mig en gåde, at Socialdemokratiet kan bakke op om, at lande – der formentligt vil modtage mere flere EU-midler end de vil betale – skal optages. Det giver ingen mening, når Mette Frederiksen samtidigt påstår, at Socialdemokratiet ikke ønsker EU-budgettet større.

Stod det til Dansk Folkeparti og undertegnede, så droppede vi alt snak om at udvide EU. Der er rigeligt med problemer i det nuværende samarbejde, som man passende kunne starte med at tage fat i, og vi skal under ingen omstændigheder til at udbygge målgruppen af mulige arbejdstagere, der kan dumpe lønningerne på det danske arbejdsmarked.

EU-elskerne taler hele tiden om, at fællesskabet skal bevares og styrkes. At udvide EU med endnu flere lande, er præcis det modsatte.

Det burde være en selvfølge, at man på alle mulige måder afstår fra at udvikle EU væk fra den vestlige om kristne kulturkreds, som EU har bestået af indtil nu. Derfor er det selvfølgelig uhørt, at muslimske lande som Tyrkiet, Kosovo, Albanien og Bosnien er kandidatlande til at blive medlemmer af EU.

Hverken kulturelt eller politisk kommer de nogensinde til at høre til i det europæiske samarbejde.

Vi kan handle og samarbejde, når det giver mening, men EU-medlemskab kan ikke komme på tale.

Desværre er Socialdemokratiet af en anden overbevisning. Det tragiske ved regeringens udmelding er, at regeringens påståede skepsis og forsigtighed over for en udvidelse, er ren fup og fidus. Regeringen er ikke spor skeptisk. Udenrigsministeren fastholder, at intet er afgjort endnu. I samme omgang udtaler den tyske kansler, at hun håber, Albanien og Makedonien kommer ind i EU. Så mens den danske regering forsøger at se skeptisk ud, har den magtfulde tyske kansler reelt gjort rent bord. Merkel får som regel sin vilje. 

Tillykke til regeringen; Endnu engang fik den bevist, at den ideologisk er for en udvidelse af EU (uden egentlig at stå på mål for det)- og tilmed demonstreret hvor udygtigt langt, langt hovedparten af danske medier dækker EU på.  

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Peter Kofod (f.1990) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han er medlem af bl.a. Libe-udvalget, der tager sig af grænsekontrol og migration. Peter Kofod er tidligere medlem af Folketinget og retsordfører for Dansk Folkeparti, og han vil blogge om EU og danske emner. Han bor til daglig i Haderslev og er uddannet skolelærer.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
27.09.20, 10:00
Islam har i mere end 40 år befundet sig i en dyb indre krise, som bunder i, at alting begynder og slutter med Koranen. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
25.09.20, 12:00
Den røde bloks ivrige ligestillingspolitikere har tydeligvis ikke gjort sig dybere tanker om konsekvenserne af det, de kræver. Læs mere
Af Henrik Højlund
24.09.20, 21:29
Lige nu er diskussionen om social kontrol igen på tapetet, med afsæt i RUC-rapporten. Begrebet "social kontrol" misbruges, så alle der ikke indpasser sig efter majoritetens holdninger rammes af begrebet. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
24.09.20, 16:37
Nu hersker kvindemagten på Ekstra Bladet Læs mere
Af Søren Gade
24.09.20, 13:30
EU burde vende sig mod Australien og lade sig blive inspireret af dets model. F.eks. ved at sige, at de, som kommer illegalt til Europa, aldrig kan få permanent ophold i EU. Læs mere
Af Nauja Lynge
24.09.20, 11:53
Sig aldrig til mennesker, som rejser en sårbar debat, at problemet ikke eksisterer. Det er den sikre vej til enten at tysse en debat ned eller kaste så meget benzin på bålet, at debatten løber af sporet. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.09.20, 10:23
Hvor mærkeligt det er at afsky sine egne og sleske for de andre. Lige nu hedder den største hader af Europa Ursula von der Leyen. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
24.09.20, 02:03
USAs anerkendte institution miskrediteres bevidst af Trumpadministrationen Læs mere
Af Louis Jacobsen
23.09.20, 16:06
Når Dansk industri går i kødet på lokalaftalerne i Københavns Lufthavn, er coronaen bare en undskyldning. De gjorde det samme med DSB for et par år tilbage. Læs mere
Af Rune Lund
23.09.20, 11:50
Vores ældre fortjener en værdig alderdom. Derfor skal ældreplejen skal have et løft i den kommende finanslov. Læs mere