<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Corona-Kina snyder og bedrager: Det koster liv i resten af verden

Vi bør ændre strategi til Kina. Ellers får vi sandsynligt en ny coronavirus.

Elendig fødevaresikkerhed, tilladelse til at indfange, sælge og spise alverdens typer af vilde dyr (som ofte opbevares under kummerlige forhold) på myldrende markeder, der må være bakteriernes og virussernes Mekka. Læg dertil en sløv myndighedshåndtering, da corona-udbruddet kom, hvor de kinesiske myndigheder forsøgte at lukke munden på det sundhedspersonale, der febrilsk arbejdede på at bekæmpe coronavirussen.

Vigtig tid gik tabt. Virussen spredte sig. Nu findes den på alle menneskeligt beboede kontinenter og har krævet i tusindvis af dødsfald. Samtidig er udsigten i verdensøkonomien gået fra at være lovende til en reel risiko for langvarig permafrost.

Hvorfor greb de kinesiske myndigheder ikke ind, da de hørte om virussen? Hvorfor forsøgte de at tie virussen ihjel i stedet for at begrænse skaderne, begrænse udbredelsen og samtidig advare omverdenen?

I mange år har Kina haft det lidet flatterende øgenavn, Kommunist-Kina. Vi bør ændre det til Corona-Kina.

For ikke alene er Kina en udemokratisk stormagt med store, omfattende “genopdragelseslejre” for systemkritikere og folk, myndighederne ikke kan lide, ligesom Kina konstant forsøger at påtvinge andre til at ære landet. Nej, nu har Kina også givet hele resten af verden en farlig virus, der sætter vores samfund i stå og vil kræve et stor antal dødsfald verden over.

Vi kan og skal ikke anerkende Kina som en ligeværdig partner. For det er Kina ikke. Den kinesiske stat er udemokratisk, snyder i handelspolitikken, fængsler og dræber systemkritikere, truer små nabolande med bøllebank, hvis det ikke makker ret og holder hånden over verdens største fængsel, Nordkorea. Men ikke nok med det: Hvis coronakrisen har vist os noget, så er det, hvor tilbagestående et samfund, det kinesiske er. Et sted, hvor uhygiejniske markeder for vilde dyr skaber en global fare, som coronavirus er, og hvor myndighedernes mørklæggelse udgør endnu et problem.

Når coronavirussen engang er væk, kan det hele meget vel ske igen. De kinesiske markeder vil genopstå. Myndighederne vil fortsat dække over ny fare. Og Kina vil stadig forsøge at straffe andre lande for at påtale, hvor uforberedt og ukoordineret man vil være på at håndtere nye problemer. Et sådant regime fortjener ikke respekt - men derimod hån, spot og latterliggørelse.

Den nye kinesiske syge er et direkte produkt af Kinas uansvarlige omgang med resten af verden og det burde fordømmes.

Corona-Kina kan ingen have respekt for.

I disse uger skal al energi naturligvis kanaliseres ind i kampen på at stoppe coronakrisen. Men der kommer en dag, hvor verden kommer på den anden side. Til den tid må det kinesiske ansvar for hele krisen ikke glemmes - da skal Kina holdes ansvarlig.

I Danmark har den kinesiske ambassades eneste bidrag i denne sag indtil videre været en pinlig - ja, grotesk - klage over en uskyldig tegning i Jyllands-Posten, hvor det kinesiske flag blev lavet om til et kinesisk flag med viruslignende pletter i stedet for de gule stjerner. Ak ja. Det faldt kineserne for brystet. Så kineserne er indirekte årsag til en farlig virus, der spredes globalt - og deres stedelige repræsentanter bruger lejligheden til at klage over en tegning? Det havde været grinagtigt, hvis det ikke havde været så grotesk!

Kommunistkinas ansvar skal ikke glemmes - undskyld, jeg mente naturligvis Corona-kina!


Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Peter Kofod (f.1990) er medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, hvor han er medlem af bl.a. Libe-udvalget, der tager sig af grænsekontrol og migration. Peter Kofod er tidligere medlem af Folketinget og retsordfører for Dansk Folkeparti, og han vil blogge om EU og danske emner. Han bor til daglig i Haderslev og er uddannet skolelærer.
Annonce
Seneste blogs
Af Jens Kindberg
18.09.20, 22:56
Hvis man er voksen, skal man have lov til at ryge. Læs mere
Af Marie Høgh
18.09.20, 15:00
Jeg vil godt advare mod alliancen mellem dem, der er krænket på andres vegne, og dem, der bare er sure for en sikkerheds skyld. Læs mere
Af Rune Lund
18.09.20, 12:54
- de taler om ’beskæftigelse’, men mener ’arbejdsudbud’ og asociale reformer Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
17.09.20, 22:24
Er du selv omskåret? Nej, vel. Vidste du, at langt hovedparten af amerikanske mænd er omskåret? At jeg i øvrigt også er det. Og nej, jeg er ikke jøde. Læs mere
Af Henrik Højlund
17.09.20, 20:11
TV-vært Sofie Linde har genopvakt MeToo-postyret. Men hun har utilsigtet også rørt ved en dybere problemstilling. Læs mere
Af Christina Egelund
17.09.20, 16:08
Den tidligere forsvarsminister klandrer Trine Bramsen for åbenmundethed i FE-sagen, men det er jo ham, der beretter vidt og bredt om detaljer. Læs mere
Af Signe Munk
17.09.20, 14:00
Klimaministeren har sit livs chance for at blive husket som ham, der turde gå forrest i klimakampen. Men lige nu lyder han ikke som en, der mente det, da han sagde ja til at nedbringe klimaaftrykket med 70 pct. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
17.09.20, 12:57
Har ministerens højtprofilerede handlekraft skadet Danmark? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
17.09.20, 11:19
Grænserne for upassende adfærd er flydende og bliver lynhurtigt kapret af den yderste venstrefløj. Læs mere