<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Amerikansk midtvejsvalg og en fed omgang identitetspolitik

USA’s minoriteter tror, at de kan dyrke og få udvidet deres særrettigheder, uden at hvide amerikanere tager til genmæle, en meget naiv antagelse.

Midtvejsvalget i USA til Kongressens to kamre, Senatet og Repræsentanternes Hus, er sjældent noget, der får megen medietid i Europa. Det er synd og skam. Jeg vil anbefale de etablerede medier at fokusere lidt mindre på præsidentvalgene og lidt mere på midtvejsvalgene, der, som navnet siger, finder sted midt imellem afholdelsen af præsidentvalgene.

Måske det bliver anderledes denne gang, fordi Donald Trump er præsident. Europæiske medier er, som de er flest, ikke ret glade for Donald Trump, og da Republikanerne i målinger står til at miste flertallet i Repræsentanternes Hus, kan det nok få dem lidt mere op af stolene end vanligt. Alvoren i det for Donald Trumps muligheder frem mod hans mulige genvalg i 2020 skal ikke overses. Det kan blive tæt ved umuligt at få noget fornuftigt igennem, hvis Repræsentanternes Hus får et flertal af demokrater. Er man i tvivl om dette, kan man med fordel nærstudere Demokraternes stemmeafgivning, hvad angår indvandring. 97 pct. af de demokratiske repræsentanter får den værst mulige score, som er nogenlunde lig med en udlændingepolitik a la Uffe Elbæk.

Den seriøse og nørdede amerikanske hjemmeside fivethirtyeight.com har daglige analyser, der ser på sandsynlighederne for valget til Kongressen. Senatet ser ud til igen at få republikansk flertal, mens der er tre fjerdedeles sandsynlighed for, at Demokraterne fravrister Republikanerne flertallet i Repræsentanternes Hus. Er man som undertegnede glad for mange tal, er hjemmesiden et sandt mekka (må man bruge det udtryk længere, og bør man i bekræftende fald skrive det med stort?).

Der er så bare lige en enkelt finte, der kan få læsset til at vælte for Demokraterne, og som vælgeranalyserne muligvis ikke tager højde for. Det Demokratiske Parti er ikke længere, hvad det var, nemlig et parti for den menige amerikaner, for arbejderklassen og den lavere middelklasse og derfor også for en magtfuld vælgerkoalition, der kunne vinde både præsidentvalg og valg til Kongressen.

Det Demokratiske Parti er hastigt på vej til at blive et minoriteternes parti, og i logisk sammenhæng hermed bliver Republikanerne til de hvide amerikaneres parti. Amerikansk politik defineres i stadigt mindre grad af klassetilhørsforhold og af økonomi og i stigende grad af etnisk tilhørsforhold. Det er allerede sket ved en stribe præsidentvalg. Donald Trump vandt de hvides stemmer med 57 pct. mod Hillary Clintons 37 pct., og særligt bemærkelsesværdigt var det i 2016, at Donald Trump vandt de hvide arbejderstemmer (dem uden ”college degree”) med vilde 67 mod 28 pct.

Det samme vil med sandsynlighed ske ved de næste valg, hvad enten disse gælder Kongressen eller valg af præsident. Hvide vælgere flygter i betydelige tal fra Demokraterne og over til Republikanerne. Den omvendte tendens ses også, idet de højtuddannede hvide vælgere – som samtidig er politisk korrekte – går over til Demokraterne, men for nærværende betyder de lavere uddannede, hvide vælgere mere, eftersom de oftere bor i de svingstater, hvor valgene afgøres.

I det hele taget vil USA i de kommende år blive hjemsøgt af en identitetspolitik, der til erstatning for den enkeltes rettigheder vil blive overtaget af kollektive krav, af en art stammetænkning, der minder om de klansamfund, som den vestlige verden ellers troede at have gjort op med for mange århundreder siden til fordel for individet og kernefamilien.

Enhver tænkelig minoritet i USA mener med konstant voksende volumen at kunne kræve særlige rettigheder på bekostning af hvide amerikanere, i særligt grad hvide amerikanske mænd, som ifølge den politiske korrekthed nyder særlige privilegier alene i kraft af deres hudfarve. Det er ganske forbløffende, hvis disse utalte minoriteter – seksuelle i alle regnbuens farver, herunder mærkværdige betegnelser for arter af køn, og selvfølgelig etniske samme – tror, at de ikke på et tidspunkt vil møde modstand fra heteroseksuelle hvide mænd og kvinder. Indtil videre er de amerikanske eliter lykkedes ganske godt med at udskamme de europæiske amerikanere i arbejder- og store dele af middelklassen, men tryk avler modtryk, og hvis banen udelukkende kridtes op til identitetspolitik, vil hvide amerikanere også begynde at spille efter de nye regler.

Det bliver ikke noget kønt syn, når et vestligt land som USA – og snart også en stribe vesteuropæiske lande – for alvor splittes op imellem uforenelige grupper, der intet har til fælles. Masseindvandringen og den ekstreme fokus på køn som social konstruktion kombineret med seksuelle minoriteters tendens til selvudstillelse har gjort, at vi betræder jomfruelig jord. Vi har at gøre med den mest mærkværdige alliance af partnere, der som fælles grundlag kun har et ubændigt behov for at ringeagte mennesker af europæisk oprindelse, som samtidig mener, at kernefamilien er samfundets byggesten. Som sagtens kan acceptere etniske minoriteter (af en rimelig størrelse) og seksuelle ditto (som i sagens natur har en begrænset størrelse), men som i længden vil blive trætte af at blive fortalt, at de er skyld i det meste af denne verdens ondskab.

Lektien bliver, at udfaldet af det amerikanske midtvejsvalg ikke er givet. Opretholder de hvide amerikanere den samme vrede mod at blive talt ned til, som de gjorde i 2016, vil Repræsentanternes Hus fortsat have republikansk flertal efter den 6. november 2018.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
{"DriveBy-Authorized": 10900489,"DriveBy-NotAuthorized": 10900490,"Returning-Authorized": 10900493,"Returning-NotAuthorized": 10900497,"Fan-Authorized": 10900500,"Fan-NotAuthorized": 10900508,"Default": 10900490}