<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tre fornuftige ufravigelige krav fra Nye Borgerlige

Slut med lappeløsninger og symbolpolitik. Det er det klare budskab til de andre partier fra Nye Borgerlige.

Nye Borgerlige har tre ufravigelige krav. Ikke ultimative krav, men ufravigelige krav. Der er en helt grundlæggende forskel. Det handler nemlig om to meget forskellige måder at opføre sig på.

Kort fortalt, så peger ’Ultimativ’ ind i spillet på Christiansborg. ’Ufravigelig’ peger derimod ud mod vælgerne, og os selv i Nye Borgerlige.

De tre ufravigelige krav er altså krav, vi stiller til os selv - ikke til de andre partier. Det er det, vi lover vælgerne. Det er den tillidskontrakt, vi indgår med danskerne.

Nye Borgerlige truer ikke Lars Løkke med noget. Vi fortæller blot, at hvis han vil tælle vores mandater med til et parlamentarisk flertal bag en regering, så SKAL han løse udlændingepolitikken fra bunden. Man skal ganske enkelt stoppe med de ligegyldige lappeløsninger og symbolpolitiske håbløsheder.

Derfor har Nye Borgerlige tre ufravigelig krav. Konkrete forslag, som ethvert borgerligt parti burde kunne stemme for.

  • Vi skal have et asyl stop.
  • Vi skal smide de kriminelle udlændinge ud.
  • Vi skal kræve at udlændinge forsørger sig selv.


Asylstop

De fleste partier er i dag enige om, at den nuværende asylpolitik ikke er holdbar. De få heldige ressourcestærke får en adgangsbillet til Danmark, og et liv betalt af skatteborgerne, mens de reelle flygtninge lever i nærområderne. Middelhavsruten handler mest om velfærdsmigranter. For to år siden blev Nye Borgerlige udskammet for at sige dette, men nu anerkendes det af de fleste.

Men politikerne på Christiansborg svigter. Her tænker jeg ikke på Alternativet, Radikale eller Enhedslisten. Jeg har ingen forventning til, at de ændrer deres samfundsskadelige politik. Det egentlige svigt sker hos regeringen og Dansk Folkeparti. De foregiver befolkningen, at de forstår problemet. De gik endda til valg på en straksopbremsning. De forsøger med ligegyldige lappeløsninger og symbolpolitik. De forsøger med konstant manipulation, at få befolkningen til at tro, at der reelt sker en forandring. Intet kunne være mere forkert. Kursen er stadig den samme, og de har tydeligvis ikke viljen eller modet, til at gøre det nødvendige for at redde Danmark på egen hånd. Derfor er Nye Borgerlige opstået. Vi har både modet og viljen.


Udvisning af kriminelle udlændinge

Hvis man kommer som gæst til Danmark, og man besvarer gæstfriheden ved f.eks. at voldtage kvinder her i landet, så skal du selvfølgelig straffes, og udvises derefter. Det burde være sund fornuft for alle. Men det sker bare ikke. Jeg kan ganske enkelt ikke begribe, hvad der får partier som Venstre, Liberal Alliance, Konservative og Dansk Folkeparti til at insistere på, at disse mennesker skal tilbage ud i vores samfund. Ud blandt alle os andre, hvor de så kan fortsætte deres kriminelle handlinger, og flere kvinder må grundet politikernes svigt, leve med risikoen for at blive det næste offer.

I Nye Borgerlige siger vi det klart. Hvis du er kriminel, må du tage tilbage til dit eget land.


Udlændinge skal forsørge sig selv

Nye Borgerlige er ikke et protektionistisk parti. Danmark skal ikke lukke sig fra omverden. Men vi har ganske enkelt ikke råd til at agere socialkontor for resten af verden. En fortsættelse af den nuværende kurs, vil langsomt tømme kasserne, og danske statsborgere vil opleve massive serviceforringelser, og fortsat være tvunget til at betale verdens højeste skat. Derfor skal muligheden for offentlig forsørgelse tilknyttes dansk statsborgerskab. Ved dette simple greb, så stopper den mangeårige udnyttelse af danske skatteborgere, som politikerne på Christiansborg har tilladt og accepteret. Vi vil fortsat have råd til at tage vare på de borgere, som har behov for hjælp, og vi sikrer endeligt, at den indvandring der forekommer, rent faktisk er til økonomisk gavn for Danmark.


Hvad er så et ultimativt krav?

Et ultimatum er derimod en fordring, som forlanges opfyldt og ledsages af en trussel, som bliver iværksat, hvis kravet ikke opfyldes. Det seneste eksempel er Liberal Alliances ultimatum om afskaffelse af topskatten. I historiens klare lys, ved vi alle nu, at det var et rent strategisk træk, der alene pegede mod spillet på Christiansborg. En adgangsbillet til at få opfyldt personlige karrieremål. Man truede sig til personlig gevinst.

Der er ikke nogen trussel i Nye Borgerliges ufravigelige krav. Det er et vilkår. Det er en kontrakt mellem vores kommende valgte folketingsmedlemmer og vores vælgere. Hvis NB viger tilbage på det, så kan man lige så godt stemme på dem man plejer, og få mere af det samme. Hvorfor så i det hele taget stifte et nyt parti?

Derfor er Nye Borgerlige en trussel for de eksisterende partier på Christiansborg. For de traditionelle partier er der ikke noget mere farligt, end et parti, der ikke kan købes. I takt med Nye Borgerliges stigende opbakning i befolkningen, bliver de derfor mere desperate og komiske i deres angreb.

Seneste kunne man læse, at Dansk Folkeparti panisk advarede mod, at en stemme på Nye Borgerlige, kunne være en stemme på Mette Frederiksen. Mere komisk bliver det næppe. Når man betragter de seneste to års flirteri mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, og Morten Messerschmidts seneste udmelding om, at DF burde støtte Mette Frederiksen, så er der vist ingen tvivl blandt vælgerne om, hvem der går med disse tanker.

Men lad os bare slå det fast. Nye Borgerlige er som navnet siger et borgerligt parti. Hvis der er et ”Blåt” flertal i folketinget, så vil der også være et blåt flertal imod Mette Frederiksen, med mindre Dansk Folkeparti gør alvor af deres flirteri og skifter side. Længere er den ikke.

Kan det så betyde et par måneder med svære forhandlinger mellem de blå partier på Christiansborg efter et valg? Muligvis, men det burde det ikke.

De andre partier i blå blok burde, uden problemer, kunne støtte Nye Borgerlige i vores kamp for Danmark. De vil sikkert forsøge forskellige tricks. De vil sikkert klandre os for at sende Danmark ud i en parlamentarisk krise. Det tager vi nu ganske roligt i Nye Borgerlige. Vi tager hellere nogle måneder med taktisk fnidder på Christiansborg, end en fortsættelse af den nuværende dybt forfejlede og skadelige kurs.

Derfor er vores tre krav ufravigelige. Det handler nemlig ikke om os, men om Danmark og danskerne.Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Lars Boje Mathiesen (f. 1975) er folketingsmedlem for Nye Borgerlige, valgt i Østjylland. Han betragter sig selv som borgerlig, har markante holdninger til prioriteringerne i den offentlige sektor og er kritisk debattør omkring den nuværende samfundsudvikling. Han har arbejdet som selvstændig, underviser og musiker.
Annonce
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
22.09.20, 12:04
Den svenske stat tøver aldrig med at udsætte sin befolkning for eksperimenter, uanset om det er corona eller masseindvandring i troen på at kunne skabe det ideale samfund. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
22.09.20, 11:18
Skandaløst, at Cypern forhindrer sanktioner mod Hviderusland. Men Danmark kan gøre meget, hvis udenrigsminister Jeppe Kofod gider. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.09.20, 17:19
I løbet af få årnår USA en tilstand, hvor flertallet blandt hvide kan pakke sammen. Og jeg er sikker på, at temmelig mange af de hvide amerikanere vil blive ret sure, når det går op for dem, at spillet er tabt. Læs mere
Af Harun Demirtas
21.09.20, 12:41
Det har været en lang vej til mit danske statsborgerskab. Men nu er jeg dansk - også på papiret. Selv om Nye Borgerliges Mette Thiesen forsøgte at miskreditere mig undervejs. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.09.20, 19:52
Latter og glæden ved at være sammen med andre er en vigtig ingrediens i livsglæde.   Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
20.09.20, 18:01
App redder liv - og den kan ikke misbruges til overvågning. Men hvorfor gør regeringen ikke mere for at få os til at bruge den? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.09.20, 08:35
Demokraterne vil vente med at finde en afløser til Ruth Bader Ginsburg i den amerikanske højesteret. Alle kneb gælder under ”den kolde borgerkrig” i USA. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.09.20, 19:00
Det ville være en fordel for alle parter, hvis flere moderne kvinder forstod at stikke en syngende lussing. Læs mere
Af Utku H. Güzel
19.09.20, 14:40
Hvis man ikke allerede vidste det, så er det da i hvert fald blevet klart og tydeligt, at omkring 8000 jøder betyder langt mere, end flere hundredetusinde muslimer tilsammen gør. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
19.09.20, 08:50
Ruth Bader Ginsburg opnåede ikonstatus og var inspireret af den ligestilling, hun oplevede i Skandinavien. Læs mere