<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Grænserne åbner, men Mette Frederiksens mavefornemmelse er fortsat en eksistentiel trussel mod tusindvis af turismearbejdspladser i København

Det er vanvid, at udenlandske turister skal have seks overnatninger, før de må rejse ind i Danmark

Grænserne åbner igen – ikke til hele verden, men dog trods alt indenfor EU. Det er et kæmpe skridt tilbage til en normal hverdag, hvor vi igen kan nyde vores frihedsrettigheder. Spændetrøjen er løsnet en smule, og vi kan igen drage ud i den brogede verden – noget af den i hvert fald. Alle burde være glade, men for den københavnske turistbranche er der ingen grund til at lade champagnepropperne springe. Her kan champagnen godt lægges tilbage på køl – enten til bedre tider, eller til når fogeden kommer og henter flaskerne. For rigtig mange virksomheder indenfor turistbranchen nærmer sig nemlig med faretruende hastighed en konkurs.

Hotellerne står tomme, og restauranternes og busselskabernes kassekreditter er blodrøde. Det fortsatte krav om mindst seks overnatninger betyder, at rigtig mange turister holder sig væk fra Danmark og navnlig København. Langt de fleste storbyturister kigger normalt forbi en weekend eller en forlænget weekend – ikke en hel uge. De nuværende regler betyder, at turisterne nu tager til andre lande og byer, hvor der ikke gælder underlige DDR-agtige regler om, at man skal booke et bestemt antal nætter på forhånd. Der er intet som helst sundhedsfagligt argument for, at man skal opholde sig minimum seks nætter for at mindske smitten. Ingen andre EU-lande har den slags regler, hvorfor har Danmark så? Er det statsministerens mavefornemmelse, som endnu engang afgør, hvordan kongeriget skal komme igennem krisen? Det skylder statsministeren endnu engang en forklaring på! 

Vores strikse indrejseregler giver slet ikke mening, og det er dybt skadeligt for turistbranchen i København. Det har været et slidsomt arbejde at bygge København op som en hip storby og gourmetdestination. Nu risikerer vi at skylle resultaterne ud i Øresund sammen med kloakvandet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Annonce
Seneste blogs
Af Nauja Lynge
20.09.20, 19:52
Latter og glæden ved at være sammen med andre er en vigtig ingrediens i livsglæde.   Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
20.09.20, 18:01
Den redder liv - og den kan ikke misbruges til overvågning Læs mere
Af Mikael Jalving
19.09.20, 19:00
Det ville være en fordel for alle parter, hvis flere moderne kvinder forstod at stikke en syngende lussing. Læs mere
Af Utku H. Güzel
19.09.20, 14:40
Hvis man ikke allerede vidste det, så er det da i hvert fald blevet klart og tydeligt, at omkring 8000 jøder betyder langt mere, end flere hundredetusinde muslimer tilsammen gør. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
19.09.20, 08:50
RBG opnåede ikonstatus og var inspireret af den ligestilling, hun oplevede i Skandinavien Læs mere
Af Jens Kindberg
18.09.20, 22:56
Hvis man er voksen, skal man have lov til at ryge. Læs mere
Af Marie Høgh
18.09.20, 15:00
Jeg vil godt advare mod alliancen mellem dem, der er krænket på andres vegne, og dem, der bare er sure for en sikkerheds skyld. Læs mere
Af Rune Lund
18.09.20, 12:54
- de taler om ’beskæftigelse’, men mener ’arbejdsudbud’ og asociale reformer Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
17.09.20, 22:24
Er du selv omskåret? Nej, vel. Vidste du, at langt hovedparten af amerikanske mænd er omskåret? At jeg i øvrigt også er det. Og nej, jeg er ikke jøde. Læs mere