<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Tudetosset at børn ikke må komme i daginstitution, hvis de har været i udlandet

Fagligheden har det svært i kampen mod statsministerens mavefornemmelser

Statsministeren insisterer på, at vi alle skal holde os hjemme i sommer. Statsministeren ved nemlig bedst! Dog kan vi, hvis vi partout vil udenlands, få lov til at rejse til Island, Norge eller Harzen. Og så ellers ikke videre ud i verden!

Rejsevejledningerne er helt til hest, for de fraråder danskerne at rejse til lande, som har mindre smittetryk end i Danmark. Det giver ingen mening og er dybt utroværdigt. Hjemme skal vi dog blive for enhver pris, og derfor har regeringen nu skruet tommelskruerne på overfor de formastelige børnefamilier, som kunne finde på at rejse til Luxembourg eller andre eksotiske steder. For hvis man har vovet sig til nogle af de forbudte lande, så må ens børn ikke komme i skole eller daginstitution i 14 dage. Også selvom man har besøgt lande, hvor der nærmest ikke er skyggen af corona.

Meget tyder på, at Børne- og Undervisningsministeriet godt er klar over, at de befinder sig på gyngende juridisk grund, så derfor har ministeriet i deres skrivelse til kommunerne skrevet, ”at daginstitutioner kan og bør afvise børn, der har været ude at rejse”. De tør ikke skrive ”skal”, og dermed er det endelige ansvar tørret af på kommunerne.

Det rejser naturligvis en række spørgsmål, for hvem skal i sidste ende afgøre, om et barn skal afvises i døren? Må daginstitutionerne snage på Facebook, for at se om et barn rent faktisk har været ved Bodensøen i Tyskland, eller om det var Gardasøen i Italien? Må man køre igennem Sverige for at komme til ”lovlig Norge”, eller udløser det også 14 dage i skammekrogen?

Med andre ord, så har regeringen indført sjuskede og meningsløse regler, der ikke er bundet i myndighedernes anbefalinger, men statsministerens egen mavefornemmelse. Det er beskæmmende og et indgreb i vores frihed og de rettigheder, vi har som borgere i Danmark og EU.
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens-Kristian Lütken (f. 1981) er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og næstformand for Europabevægelsen. Tidligere landsformand for SILBA.
Annonce
Seneste blogs
Af Harun Demirtas
21.09.20, 12:41
Det har været en lang vej til mit danske statsborgerskab. Men nu er jeg dansk - også på papiret. Selv om Nye Borgerliges Mette Thiesen forsøgte at miskreditere mig undervejs. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.09.20, 19:52
Latter og glæden ved at være sammen med andre er en vigtig ingrediens i livsglæde.   Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
20.09.20, 18:01
App redder liv - og den kan ikke misbruges til overvågning. Men hvorfor gør regeringen ikke mere for at få os til at bruge den? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.09.20, 08:35
Demokraterne vil vente med at finde en afløser til Ruth Bader Ginsburg i den amerikanske højesteret. Alle kneb gælder under ”den kolde borgerkrig” i USA. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.09.20, 19:00
Det ville være en fordel for alle parter, hvis flere moderne kvinder forstod at stikke en syngende lussing. Læs mere
Af Utku H. Güzel
19.09.20, 14:40
Hvis man ikke allerede vidste det, så er det da i hvert fald blevet klart og tydeligt, at omkring 8000 jøder betyder langt mere, end flere hundredetusinde muslimer tilsammen gør. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
19.09.20, 08:50
Ruth Bader Ginsburg opnåede ikonstatus og var inspireret af den ligestilling, hun oplevede i Skandinavien. Læs mere
Af Jens Kindberg
18.09.20, 22:56
Hvis man er voksen, skal man have lov til at ryge. Læs mere
Af Marie Høgh
18.09.20, 15:00
Jeg vil godt advare mod alliancen mellem dem, der er krænket på andres vegne, og dem, der bare er sure for en sikkerheds skyld. Læs mere
Af Rune Lund
18.09.20, 12:54
- de taler om ’beskæftigelse’, men mener ’arbejdsudbud’ og asociale reformer Læs mere