<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Ideen om en kriminel lavalder er latterlig

Unge bør også blive straffet, hvis de begår farlig kriminalitet. Vi skal ikke se gennem fingre med grov kriminalitet, bare fordi den begås af unge under 15 år.

I denne uge starter en uhyggelig retssag i Roskilde. Sagen omhandler, hvordan 10 drenge ydmygede og afstraffede en 15-årig dreng. Og når jeg vælger at skrive drenge, er det fordi, alle de 10 deltagende drenge var under 18 år. At der kun er rejst tiltale mod 7 af de 10 drenge, skyldes ganske enkelt, at 3 af drengene, der deltog i jagten på det 15-årige offer, er under den kriminelle lavalder.

Denne lavalder er yderst kritisabel. Foretager man strafbare handlinger, skal disse selvfølgelig håndteres i en retssal. Skal 12-, 13- eller 14-årige i Vestre Fængsel og sidde sammen med hårdkogte kriminelle? Nej! Selvfølgelig ikke. Der skal indrettes passende faciliteter til at håndtere en sådan målgruppe. Men det er komplet latterligt, at vi insisterer på, at grove lovovertrædelser er acceptable, så længe alderen er lav nok.

En anden ting, der kunne være interessant at få prøvet af ved domstolene, er, om disse dominansforbrydelser, der ofte begås af børn af indvandrere, rettet mod etnisk danske børn, kunne have et racistisk motiv. Sker disse ydmygende overfald i lige så stor grad indvandrerbørn imellem? Sker disse ulækre og æreskrænkende overfald grundet ofrets hudfarve?
Lad os vende den om. Havde 10 hvide etniske danskere overfaldet en indvandrerdreng, havde det hurtigt handlet om et muligt racemotiv. Det så vi i sagen fra Bornholm, hvor samtlige fra centrum-venstre var blevet juridiske eksperter over natten og nu bedre end politiet kunne fastslå motivet.

Sagen fra Roskilde ligner sagen fra Albertslunds station, hvor 17-årige Marcus blev overfaldet, ligesom vi så den uhyggelige sag fra Sønderjylland, hvor ofret igen var hvidt, og gerningsmanden mørk. Jeg forstår efterhånden godt, hvorfor en større del af samfundet føler sig fremmedgjorte og magtesløse over denne dobbeltstandard. Slår to hvide mænd en sort mand ihjel, er der tale om racisme. Bliver unge danske drenge terroriseret af drenge, der hovedsagligt har indvandrerbaggrund, er der tale om utilpassede unge fra dårlige sociale kår.

Jeg så personligt gerne, at man hævede straffen for disse hyæneforbrydelser. Når der er et ydmygende islæt i den vold og afstraffelse, der sker, bør der set i mit perspektiv være en tillægsstraf, gerne 100 pct. af den oprindelige straf.

I Danmark straffer vi det, som vi ikke vil have mere af, og antisocial adfærd, der er drevet ved at udvise magt gennem ydmygelse, skal vi bestemt ikke have som en fastgroet del af voldsbilledet i Danmark. Hvis konsekvensen er, at en 16-årig får en dom på 4-5 års ubetinget fængsel, må de unge lømler tage denne konsekvens. Det er sværere at plage sit offer, når man er længe bag tremmer. Derfor skal der også være en hård konsekvens, hvis 10-14-årige drenge deltager. Det nytter ikke, at umotiveret og afstumpet vold bliver en del af en optagelsesprøve for at passe ind.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig erhvervsmand. Han er cand.merc i finansiering og regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti.
Annonce
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
22.09.20, 22:21
Debatten må tilbage på sporet Læs mere
Af Josephine Fock
22.09.20, 17:36
Det er et fælles ansvar at bekæmpe coronaen. Jeg giver her mine 10 bud på en Coronafri fremtid. Læs mere
Af Mikael Jalving
22.09.20, 12:04
Den svenske stat tøver aldrig med at udsætte sin befolkning for eksperimenter, uanset om det er corona eller masseindvandring i troen på at kunne skabe det ideale samfund. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
22.09.20, 11:18
Skandaløst, at Cypern forhindrer sanktioner mod Hviderusland. Men Danmark kan gøre meget, hvis udenrigsminister Jeppe Kofod gider. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.09.20, 17:19
I løbet af få årnår USA en tilstand, hvor flertallet blandt hvide kan pakke sammen. Og jeg er sikker på, at temmelig mange af de hvide amerikanere vil blive ret sure, når det går op for dem, at spillet er tabt. Læs mere
Af Harun Demirtas
21.09.20, 12:41
Det har været en lang vej til mit danske statsborgerskab. Men nu er jeg dansk - også på papiret. Selv om Nye Borgerliges Mette Thiesen forsøgte at miskreditere mig undervejs. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.09.20, 19:52
Latter og glæden ved at være sammen med andre er en vigtig ingrediens i livsglæde.   Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
20.09.20, 18:01
App redder liv - og den kan ikke misbruges til overvågning. Men hvorfor gør regeringen ikke mere for at få os til at bruge den? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.09.20, 08:35
Demokraterne vil vente med at finde en afløser til Ruth Bader Ginsburg i den amerikanske højesteret. Alle kneb gælder under ”den kolde borgerkrig” i USA. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.09.20, 19:00
Det ville være en fordel for alle parter, hvis flere moderne kvinder forstod at stikke en syngende lussing. Læs mere