<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Champagnen vil flyde i London den 31. januar. Vi andre får tømmermændene

Brexit vil ske den 31. januar 2020, og jeg tvivler personligt på den store deroute for britisk økonomi. Storbritannien er en af de største økonomier og et finansielt centrum, så de vil klare sig.

Overskriften kan give det indtryk, at jeg ikke er EU-tilhænger. Det er jeg. Jeg er endda stor fortaler for EU, men EU har nogle sygdomme, som skal helbredes meget snart, hvis ikke også min positivitet skal lide skade.

Når Big Ben slår med klokken den 1. februar, fejrer briterne deres ”selvstændighed”, som en Danxit-tilhænger måske ville beskrive det. En af de få fordele, jeg kan se ved at melde sig ud af den europæiske klub, er, at man som land igen får kontrol over, hvem man lukker ind i landet, og det er også det, som mange skeptikere ræsonnerer sig frem til, når de argumenterer for at melde sig ud.

Jeg er tilhænger af Schengen-samarbejdet, selvom det de facto er brudt fuldstændigt sammen. For at det skal fungere igen, skal de danske, hollandske, polske etc. parlamentsmedlemmer gøre, hvad de lovede i deres valgkampe til EP-valget. Der skal sættes en definitiv stopper for velfærdsmigranterne ved at lukke ruterne, der går via Tyrkiet og Middelhavet. Dette er endnu ikke sket, og så længe Frontex ikke tvinger de skibe, som forsøger at krydse Middelhavet, tilbage til Nordafrikas kyst for at aflevere migranterne der, vil harmen mod EU stige. Vi så, at krigsskibene kunne gøre det med piraterne ved Somalia, hvorfor kan det så ikke også lykkes på Middelhavet?

Det er faktisk så simpelt, at det burde kunne løses af EU. Ingen lande i EU ønsker nok engang at se horder af velfærdsmigranter på medlemslandenes stationer og motorveje. Når EU ikke får sat skik på denne del, ender vi med tømmermændene efter et EU, som mislykkes med sin opgave. Derfor må og skal de europæiske parlamentarikere få styr på denne del, så vi får skabt det, som var intentionen med Schengen: et frit indre marked, som også kan kaldes Fort Europa, hvor det er svært at komme ind.

At det ikke er sket endnu, er virkeligt skræmmende. Europa står på tærsklen til en ny mellemøstkrig. Om det ender i decideret krig, er for tidligt at svare på, men det giver ikke mening at vente på en løsning på migranttruslen, indtil den igen kører på sit højeste, hvis krigen bryder ud. Selv Erdogan har truet med at slippe horderne fri, og så længe EU kan trues, kan vi ikke gøre noget, når vi ikke har noget at true Erdogan med. Derfor skal Fort Europa være så stærkt et bolværk, at næsten selv fiskene skal søge visum for at komme ind i farvandene.

Om Storbritannien med sit snarlige Brexit også ender med at få økonomiske tømmermænd, bliver spændende at følge. Har Storbritannien succes med Brexit, kan det skabe grobund for andre landes exit, bliver det en fiasko, vil flere røster om emnet nok forstumme. Jeg tvivler personligt på den store deroute for britisk økonomi efter Brexit, og selve skaden vil i min optik kun være kortvarig. Storbritannien er en af de største økonomier og et finansielt centrum, så de vil klare sig.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Jens Kindberg (f. 1982) er iværksætter, selvstændig erhvervsmand. Han er cand.merc i finansiering og regnskab og har siden teenagealderen oprettet og udviklet flere forskellige forretninger og driver nu flere firmaer i ind- og udland. Dette er bl.a. inden for bygge- og finansieringssektoren. Derudover har han en baggrund i finanssektoren i London, Stockholm samt København. Han ser med stor skepsis på offentligt bureaukrati og karrierepolitikere, og har en grundholdning om, at de stærke skal have frihed til at gøre Danmark rigere - uden at vi mister fokus på de svageste. Jens Kindberg er førstesuppleant til Københavns Borgerrepræsentation for Det Konservative Folkeparti.
Annonce
Seneste blogs
Af Morten Uhrskov Jensen
21.09.20, 17:19
Jeg hælder til ingen af delene. Demokraterne bliver som ANC i Sydafrika. Læs mere
Af Harun Demirtas
21.09.20, 12:41
Det har været en lang vej til mit danske statsborgerskab. Men nu er jeg dansk - også på papiret. Selv om Nye Borgerliges Mette Thiesen forsøgte at miskreditere mig undervejs. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.09.20, 19:52
Latter og glæden ved at være sammen med andre er en vigtig ingrediens i livsglæde.   Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
20.09.20, 18:01
App redder liv - og den kan ikke misbruges til overvågning. Men hvorfor gør regeringen ikke mere for at få os til at bruge den? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.09.20, 08:35
Demokraterne vil vente med at finde en afløser til Ruth Bader Ginsburg i den amerikanske højesteret. Alle kneb gælder under ”den kolde borgerkrig” i USA. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.09.20, 19:00
Det ville være en fordel for alle parter, hvis flere moderne kvinder forstod at stikke en syngende lussing. Læs mere
Af Utku H. Güzel
19.09.20, 14:40
Hvis man ikke allerede vidste det, så er det da i hvert fald blevet klart og tydeligt, at omkring 8000 jøder betyder langt mere, end flere hundredetusinde muslimer tilsammen gør. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
19.09.20, 08:50
Ruth Bader Ginsburg opnåede ikonstatus og var inspireret af den ligestilling, hun oplevede i Skandinavien. Læs mere
Af Jens Kindberg
18.09.20, 22:56
Hvis man er voksen, skal man have lov til at ryge. Læs mere
Af Marie Høgh
18.09.20, 15:00
Jeg vil godt advare mod alliancen mellem dem, der er krænket på andres vegne, og dem, der bare er sure for en sikkerheds skyld. Læs mere