<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Hvis det kun havde været muslimske drenge, havde vi fået det forbud mod omskæring

De politikere og debattører, der har ment, at vi aldrig skal bøje demokratiet for religionens skyld, er gået forrest i debatten om omskæring og har bøjet demokratiet helt vildt.

Omskæringsdebatten er egentlig færdigdiskuteret, og der er intet tilbage at nuancere. Man har debatteret det udfra flere perspektiver: Religion, sundhed, barnets tarv, etik og ikke mindst børnenes rettigheder. Man har samlet mere end 50.000 underskrifter til et borgerforslag, og der er generel stor opbakning til et forbud blandt befolkningen.

Hverken smykkeloven, håndtryksloven, burkaloven eller andet, der handlede om at komme med et forbud for at begrænse danske muslimernes livsstil i Danmark, er blevet så meget debatteret.

De politikere, der dag og nat stillede spørgsmålstegn ved, om hvorvidt en sygeplejerske kan være dygtig, bare fordi hun har tørklæde på, eller hvorvidt man som buschauffør kan køre en bus, når man faster under ramadan, er i dag vendt 100 pct. deres politiske ståsted og går ind for omskæring af drenge, selvom det er et religiøs ritual.

De politikere og debattører, der har ment, at vi aldrig skal bøje demokratiet i landet for religionens skyld, er gået forrest i denne debat og har bøjet demokrati og gravet det flere meter ned i jorden og gjort til et spørgsmål om religionsfrihed, selv om meget tyder på, at der ikke er meget religionsfrihed i at skære et barn; et barn, der af naturlige årsager intet ved om religion.

Men nu har statsministeren talt og sat et punktum. I hvertfald indtil videre.

Én ting undrer mig dog.

Hvorfor er samme statsminister helt stille, når muslimerne bliver udskammet offentligt på grund af deres religion?

Der er intet forkert i at føle sig skyldig i at beskytte minoriteterne i et stærkt demokrati. Selvom jeg i et stærkt demokrati som det danske havde ønsket, at vi fik aldersgrænse for omskæring af drenge og beskyttet dem, glæder det mig alligevel at høre, at statsministeren husker minoriteterne i landet og arbejder for, at de kan føle sig hjemme.

Det er dog lidt mærkeligt, for det var samme statsminister, der stemplede nogle unge fyre med brune øjne og sort hår på alle togstationer som indvandrerdrenge og har været meget tydeligt omkring sin retorik, der i den grad var ekskluderende fra resten af samfundet.

Det er meget tydeligt, at vi i landet forskelsbehandler mennesker. Og det får mig til at konkludere, hvis det kun var muslimerne, det handlede om, havde vi på et døgn samlet flertal for omskæringsforbud.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Harun Demirtas (f. 1989) er tidligere flygtning, sosu- assistent og sygeplejerske. Nu er han kredsnæstformand for sygeplejersker i Hovedstaden i Dansk Sygeplejeråd.
Annonce
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
22.09.20, 22:21
Debatten må tilbage på sporet Læs mere
Af Josephine Fock
22.09.20, 17:36
Det er et fælles ansvar at bekæmpe coronaen. Jeg giver her mine 10 bud på en Coronafri fremtid. Læs mere
Af Mikael Jalving
22.09.20, 12:04
Den svenske stat tøver aldrig med at udsætte sin befolkning for eksperimenter, uanset om det er corona eller masseindvandring i troen på at kunne skabe det ideale samfund. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
22.09.20, 11:18
Skandaløst, at Cypern forhindrer sanktioner mod Hviderusland. Men Danmark kan gøre meget, hvis udenrigsminister Jeppe Kofod gider. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.09.20, 17:19
I løbet af få årnår USA en tilstand, hvor flertallet blandt hvide kan pakke sammen. Og jeg er sikker på, at temmelig mange af de hvide amerikanere vil blive ret sure, når det går op for dem, at spillet er tabt. Læs mere
Af Harun Demirtas
21.09.20, 12:41
Det har været en lang vej til mit danske statsborgerskab. Men nu er jeg dansk - også på papiret. Selv om Nye Borgerliges Mette Thiesen forsøgte at miskreditere mig undervejs. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.09.20, 19:52
Latter og glæden ved at være sammen med andre er en vigtig ingrediens i livsglæde.   Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
20.09.20, 18:01
App redder liv - og den kan ikke misbruges til overvågning. Men hvorfor gør regeringen ikke mere for at få os til at bruge den? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.09.20, 08:35
Demokraterne vil vente med at finde en afløser til Ruth Bader Ginsburg i den amerikanske højesteret. Alle kneb gælder under ”den kolde borgerkrig” i USA. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.09.20, 19:00
Det ville være en fordel for alle parter, hvis flere moderne kvinder forstod at stikke en syngende lussing. Læs mere