<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Der må være en grænse...!

"Det grænseløse Europa", som Schengen-Traktaten indførte, er blevet den folkelige og retspolitiske katastrofe, som Dansk Folkeparti forudså og som vi, med piber og trommer, advarede imod i 2001.

Men Folketingets kronisk forblindede EU-flertal - Venstre, Socialdemokratiet, De Radikale, SF og De Konservative - var ligeglade: "Det vil blive ganske vidunderligt", sagde de, "for så kan vi jo køre frem og tilbage over grænsen uden at skulle vise pas..."(!)

Joh, såmænd - det var da rigtigt nok, men de glemte altså lige at fortælle, at der samtidig var en hel masse andre, af mere tvivlsom karakter, som også kunne køre "frem og tilbage over grænsen uden at skulle vise pas..."

Om politikerne så har ændret opfattelse nu, hvor virkeligheden for længst så har overhalet drømmerierne? Nej, det har de ikke. De synes stadig, at det er alletiders idé med en grænse, hvor illegale indvandrere, narko,- og våbensmuglere, kriminelle af enhver art bare frit kan drøne frem og tilbage over grænserne.

I DF ved vi, hvilken vej vi må og skal gå: Danmark skal udtræde af Schengen-Traktaten, og genindføre vor gode, gamle grænsekontrol - med toldere og politifolk. Og vi tager gerne en folkeafstemning om den sag!

Hvorfor… ? Jo, for næst efter Udlændingeloven af 1983, er Schengen-Aftalen af 2001 den, i særklasse, mest landsskadelige lov, der er indført i dette land siden 1945. Og så har Schengen-Aftalen tre afgørende, negative egenskaber:

1) Der var intet som helst behov for at indføre den.

2) Den har på alle måder dramatisk forværret situationen.

3) Den er en virkelighedsfjern ideologi, skabt af fjogede drømmere.

Jeg skønner, at det danske folk for længst har fået nok. Og derfor bliver det et af de allerførste krav, der fra DFs side vil blive stillet til en ny regering, hvis vi en dag skulle være så heldige igen at få noget at skulle have sagt, en genindførelse af grænsekontrollen.

I første omgang i form af toldere ved grænserne: En permanent - 24 timer i døgnet - toldkontrol. Vi genetablerer fysiske kontrolsteder såvel ved grænserne til Tyskland og Sverige - samt i alle danske havne og ved alle danske lufthavne. Som vi havde det i ganske få måneder i 2011, indtil den røde regering kom til.

I anden omgang tager vi så fat på processen med udmeldelse af Schengen-Aftalen, gerne efter en folkeafstemning, således, at der påny kan komme gode danske politifolk på grænsen og således, at ingen vil kunne komme ind i Danmark uden gyldigt pas. Kort sagt: Der må være en grænse...!

Med venlig hilsen

Søren Espersen

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Søren Espersen er uddannet journalist, født i Himmerland i 1953, og har siden 2005 været folketingsmand, valgt i Københavns Omegns Storkreds for Dansk Folkeparti. Han er Folketingets 2. Næstformand, og sit partis udenrigspolitiske ordfører. Medlem af Dansk Folkepartis Gruppebestyrelse og Hovedbestyrelse og sekretær for folketingsgruppen.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
19.09.20, 19:00
Det ville være en fordel for alle parter, hvis flere moderne kvinder forstod at stikke en syngende lussing. Læs mere
Af Utku H. Güzel
19.09.20, 14:40
Hvis man ikke allerede vidste det, så er det da i hvert fald blevet klart og tydeligt, at omkring 8000 jøder betyder langt mere, end flere hundredetusinde muslimer tilsammen gør. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
19.09.20, 08:50
RBG opnåede ikonstatus og var inspireret af den ligestilling, hun oplevede i Skandinavien Læs mere
Af Jens Kindberg
18.09.20, 22:56
Hvis man er voksen, skal man have lov til at ryge. Læs mere
Af Marie Høgh
18.09.20, 15:00
Jeg vil godt advare mod alliancen mellem dem, der er krænket på andres vegne, og dem, der bare er sure for en sikkerheds skyld. Læs mere
Af Rune Lund
18.09.20, 12:54
- de taler om ’beskæftigelse’, men mener ’arbejdsudbud’ og asociale reformer Læs mere
Af Rune Toftegaard Selsing
17.09.20, 22:24
Er du selv omskåret? Nej, vel. Vidste du, at langt hovedparten af amerikanske mænd er omskåret? At jeg i øvrigt også er det. Og nej, jeg er ikke jøde. Læs mere
Af Henrik Højlund
17.09.20, 20:11
TV-vært Sofie Linde har genopvakt MeToo-postyret. Men hun har utilsigtet også rørt ved en dybere problemstilling. Læs mere
Af Christina Egelund
17.09.20, 16:08
Den tidligere forsvarsminister klandrer Trine Bramsen for åbenmundethed i FE-sagen, men det er jo ham, der beretter vidt og bredt om detaljer. Læs mere