<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Nej, Mikael Jalving, du forstår det tydeligvis ikke

”Forstå det, hvem der kan. Jeg kan ikke.” Sådan afslutter Mikael Jalving sit blogindlæg ”Importen af muslimske migranter er en kronisk fiasko”. Den afslutning er et rammende resumé. For helt ærligt, så er det en lang opvisning af, at Jalving ikke forstår ret meget, når det kommer til udlændingepolitik.

Det kommer mildest talt ikke bag på mig, at Mikael Jalving og jeg er uenige om den politiske retning, hvor han har skabt sig en karriere på at kritisere muslimer, EU og den internationale retsorden. Men at han, som i mange år har deltaget i den offentlige debat om værdipolitikken og tilmed skrevet bøger om emnet, i sin blog gør sig skyldig i så eklatante misforståelser, overrasker mig alligevel.

Mikael Jalving forstår ikke, at der er forskel på flygtninge og indvandrere.

Gjorde han det, ville han ikke bringe de syriske flygtninges uddannelsesniveau i spil i sin argumentation for, at det var forkert at tage imod de pågældende flygtninge i 2015. Flygtninge kvalificeres ikke ud fra deres uddannelsesniveau, men ud fra deres behov for beskyttelse.

Mikael Jalving forstår ikke, at Danmark skal overholde internationale spilleregler. At et ord er et ord og en aftale noget, man skal overholde. Gjorde han det, ville han ikke skrive, at den daværende justitsminister Søren Pind ikke ”…gjorde noget som helst” og kalde daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen for ” liberalidiotisk” (charmerende, Jalving). Enhver, der fulgte flygtningekrisen tilbage i 2015 ville selvfølgelig huske, at den daværende Venstre-regering strammede i en grad, der bragte Danmark i internationale mediers søgelys. Det passer selvfølgelig bare skævt i forhold til Jalvings historie om, at alle, der ikke befinder sig blandt vennerne på den yderste højrefløj, er handlingslammede idioter.

Mikael Jalving forstår ikke, at vi skal være stolte af den danske politibetjent, der satte sig ned på asfalten og legede med en lille pige på flugt. Betjenten så det enkelte menneske, en lille pige, der havde behov for opmuntring i nøden. Underligt, at Jalving, der ellers påberåber sig at ville beskytte selve danskheden, harcelerer over en så dansk handling som den, en politibetjent udviste en komplet fremmed. Derimod fremhæver han den mand, der spyttede mod de fremmede, som et lyspunkt i miseren. Højrenationalt galanteri, mine Damer og Herrer.

Christina Egelund forstår ikke, at Mikael Jalving er så sur over de syriske flygtninges lave integration på arbejdsmarkedet. Jeg troede slet ikke, at du var interesseret i at få dem integreret i Danmark, men nærmere støttede Dansk Folkepartis gamle idé om, at flygtninge skal placeres i særlige centre, afskåret fra resten af samfundet og dermed uden risiko for integration, indtil der er så fedt i Aleppo, at de kan vende derned igen.

I stedet for at skælde og smælde mod både Pind, Løkke, Thulesen-Dahl og politibetjenten, kunne Jalving forklare hvad han mener, der burde være gjort i situationen. Skulle vi have meldt os ud af både Schengen, EU og FN med et fingerknibs? Skulle politiet have skudt mod flygtningene på grænsen? Skulle vi have indsat marinen til at bevogte vores næsten 9000 km lange kyststrækning? Eller? Hvad er de konkrete svar?

Det alle skal forstå er naturligvis, at konkrete situationer kræver konkret handling. Så Mikael Jalving, hvad skulle man have gjort? Udover at vælte Lars Løkke Rasmussen, som du fortæller, I var mange der rådede Dansk Folkeparti til. Det dårlige råd tog de heldigvis ikke til sig. Regeringskrise. Det havde fedt hjulpet i situationen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Christina Egelund (født 1977) er borgerlig-liberal, medstifter af partiet Fremad og tidligere medlem af Folketinget. Nordjyde med rødder i turismen, tidl. bestyrelsesmedlem af VisitDenmark, frankofil globalist. Skriver om retsstaten, den borgerlige anstændighed, frihed og formynderi.
Seneste blogs
Af Mikael Jalving
27.09.20, 10:00
Islam har i mere end 40 år befundet sig i en dyb indre krise, som bunder i, at alting begynder og slutter med Koranen. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
25.09.20, 12:00
Den røde bloks ivrige ligestillingspolitikere har tydeligvis ikke gjort sig dybere tanker om konsekvenserne af det, de kræver. Læs mere
Af Henrik Højlund
24.09.20, 21:29
Lige nu er diskussionen om social kontrol igen på tapetet, med afsæt i RUC-rapporten. Begrebet "social kontrol" misbruges, så alle der ikke indpasser sig efter majoritetens holdninger rammes af begrebet. Læs mere
Af Birthe Rønn Hornbech
24.09.20, 16:37
Nu hersker kvindemagten på Ekstra Bladet Læs mere
Af Søren Gade
24.09.20, 13:30
EU burde vende sig mod Australien og lade sig blive inspireret af dets model. F.eks. ved at sige, at de, som kommer illegalt til Europa, aldrig kan få permanent ophold i EU. Læs mere
Af Nauja Lynge
24.09.20, 11:53
Sig aldrig til mennesker, som rejser en sårbar debat, at problemet ikke eksisterer. Det er den sikre vej til enten at tysse en debat ned eller kaste så meget benzin på bålet, at debatten løber af sporet. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
24.09.20, 10:23
Hvor mærkeligt det er at afsky sine egne og sleske for de andre. Lige nu hedder den største hader af Europa Ursula von der Leyen. Læs mere
Af Desiree Ohrbeck
24.09.20, 02:03
USAs anerkendte institution miskrediteres bevidst af Trumpadministrationen Læs mere
Af Louis Jacobsen
23.09.20, 16:06
Når Dansk industri går i kødet på lokalaftalerne i Københavns Lufthavn, er coronaen bare en undskyldning. De gjorde det samme med DSB for et par år tilbage. Læs mere
Af Rune Lund
23.09.20, 11:50
Vores ældre fortjener en værdig alderdom. Derfor skal ældreplejen skal have et løft i den kommende finanslov. Læs mere