<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Luk her

Dette er en blog: Jyllands-Posten har flere end 30 bloggere tilknyttet jp.dk/blogs. Det er eksterne debattører og politikere, som skriver i egen ret. Blogholdet er meget bredt sammensat, og holdningerne spænder vidt.

Vi skal ikke blive så tolerante, at vi tolererer de intolerante

Vi er bange for at blive opfattet som racister, når vi siger, at nogle muslimer nærer et indgroet had til jøder. Men vi skal da ikke holde mund, selv om det ikke er alle, der er sådan.

I den seneste tid er det væltet frem med frygtelige historier om antisemitisme og jødehad. Og de kommer ikke bare fra en eller anden lille mærkelig lille fraktion. De kommer fra vidt forskellige dele af det danske samfund.

Jeg orker simpelthen ikke at skulle stå til ansvar for Israels politik, alle palæstinenseres lidelser og ikke mindst påstanden om, at jeg må være muslimhader, fordi jeg engang har boet i Israel.

Der er det organiserede, primitive had fra nazister, der er udskamningen fra venstreorienterede etniske danskere, der ikke formår at holde sig til kritik af, hvad der foregår i Israel, men absolut skal blame alle jøder i Danmark. Og så er der det aggressive had fra herboende muslimer, ikke bare de radikaliserede af dem, men også fra mange helt almindelige muslimer fra Mellemøsten, Nordafrika og resten af de arabiske lande.

Langt de fleste af os kan hurtigt blive enige om at tage kraftigt afstand til nazisterne og deres tåbelige ideologi og ondskabsfulde handlinger. Been there, done that, bought the T-shirt.

Det der nazisme gider vi simpelthen ikke at bikse med en gang til. Det er sgu for primitivt.

Hvad angår de venstreorienterede antizionisters negative holdning til jøder, oplever de fleste vel deres udfald mod jøder i Danmark på et intellektuelt plan. De skriver lange og ophidsede indlæg og kronikker om problemet, de arrangerer demonstrationer mod Israel, boykotter israelske varer, og de går amok, hvis man under et ellers pænt og ordentligt middagsselskab drister sig til at nævne, at man engang har boet i Israel. Så ryger de op helt op i det røde felt.

Selv har jeg både været gift med en israeler og bosat i Israel, da jeg var yngre. Det er ikke nogen hemmelighed. Og det er heller ingen hemmelighed, at jeg ofte slet ikke orker at nævne min forbindelse til Israel. Jeg vælger at sige, at jeg var gift med en mand fra Mellemøsten. Jeg orker simpelthen ikke at skulle stå til ansvar for Israels politik, alle palæstinenseres lidelser og ikke mindst påstanden om, at jeg må være muslimhader, fordi jeg engang har boet i Israel.

Selv om det er mange år siden, min eksmand boede i Danmark, stak antisemitismen også sit grimme fjæs frem dengang. Han oplevede det mest fra muslimer af palæstinensisk herkomst. Han blev udsat for grove chikanerier og hadske tilråb, opskårne bildæk og sågar bombetrusler. Det gad han simpelthen ikke lægge ryg til og tog benene på nakken og smuttede hjem igen.

Så personligt er jeg faktisk mere nervøs og vred over mange muslimers åbenlyse had til danske jøder og folk med jødisk blod i årerne. Det virker som en stor en del af deres kultur, og de ved godt, at de kan gå alt for langt, for de fleste jøder orker ikke at gøre meget ved det – af skræk for at få mere af samme skuffe og af skræk for, at det bliver mødt med, at det faktisk er synd for muslimerne, og om det da virkelig kan passe, at en minoritet i den grad udøver racisme mod en anden?

Jo, det kan det. Mange danskere aner ikke, at danske jøder slet ikke kan færdes sikkert i visse områder af de større byer, og at jødiske familier terroriseres af både muslimske voksne og børn.

Jeg har venner, der er blevet jagtet ud af helt almindelige og pæne parcelhusområder i forstæder til København, fordi deres børn i årevis blev terroriseret af muslimske børn, der så det som en sjov pligt at gøre livet så forfærdeligt som muligt for de jødiske børn.

Og forældrene til de muslimske børn kan man slet ikke nå, fordi er dybest set enige om, at jøderne er det ondeste af alt ondt. Og hvad gør langt de fleste etniske danskere, naboer, skolelærere, pædagoger og myndighederne? Intet.

Jeg ved ikke hvorfor, men som i mange andre forhold, når det gælder problemer blandt indvandrere og muslimer, så er vi bange for at italesætte det, fordi de er bange for, at det bliver opfattet racistisk, og fordi det selvfølgelig ikke drejer sig om alle muslimer. Selvfølgelig gør det ikke det, men derfor skal vi da ikke tolerere det.

Hvis man vil bo i det her land, så må man altså opføre sig ordentligt. Det gælder for alle. Både dem, der skal droppe at blame danske jøder for, hvad der foregår i Israel, og de muslimer, der bare har at respektere folk fra en anden trosretning.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Profil
Anna Thygesen (f.1965) er ejer af et kommunikationsbureau i København, men kommer oprindeligt fra Elsted uden for Aarhus. Anna havde sin gang i store internationale virksomheder og troede selv, at hun havde gang i en stor karriere, men så endte hun på forsiden pga. den såkaldte PFA-skandale. Men det lykkedes hende at gå fra at være en skandaleramt erhvervskvinde til en succesfuld kommunikationsrådgiver. Anna skærer ind til benet, hun er en skrap moster og har en mening om det meste.
Annonce
Seneste blogs
Af Birthe Rønn Hornbech
22.09.20, 22:21
Debatten må tilbage på sporet Læs mere
Af Josephine Fock
22.09.20, 17:36
Det er et fælles ansvar at bekæmpe coronaen. Jeg giver her mine 10 bud på en Coronafri fremtid. Læs mere
Af Mikael Jalving
22.09.20, 12:04
Den svenske stat tøver aldrig med at udsætte sin befolkning for eksperimenter, uanset om det er corona eller masseindvandring i troen på at kunne skabe det ideale samfund. Læs mere
Af Jens-Kristian Lütken
22.09.20, 11:18
Skandaløst, at Cypern forhindrer sanktioner mod Hviderusland. Men Danmark kan gøre meget, hvis udenrigsminister Jeppe Kofod gider. Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
21.09.20, 17:19
I løbet af få årnår USA en tilstand, hvor flertallet blandt hvide kan pakke sammen. Og jeg er sikker på, at temmelig mange af de hvide amerikanere vil blive ret sure, når det går op for dem, at spillet er tabt. Læs mere
Af Harun Demirtas
21.09.20, 12:41
Det har været en lang vej til mit danske statsborgerskab. Men nu er jeg dansk - også på papiret. Selv om Nye Borgerliges Mette Thiesen forsøgte at miskreditere mig undervejs. Læs mere
Af Nauja Lynge
20.09.20, 19:52
Latter og glæden ved at være sammen med andre er en vigtig ingrediens i livsglæde.   Læs mere
Af Jan E. Jørgensen
20.09.20, 18:01
App redder liv - og den kan ikke misbruges til overvågning. Men hvorfor gør regeringen ikke mere for at få os til at bruge den? Læs mere
Af Morten Uhrskov Jensen
20.09.20, 08:35
Demokraterne vil vente med at finde en afløser til Ruth Bader Ginsburg i den amerikanske højesteret. Alle kneb gælder under ”den kolde borgerkrig” i USA. Læs mere
Af Mikael Jalving
19.09.20, 19:00
Det ville være en fordel for alle parter, hvis flere moderne kvinder forstod at stikke en syngende lussing. Læs mere