Er der mere energi i menneskekød?

Får mennesker et større energiudbytte ud af at spise menneskekød frem for kød fra dyr?

Hilsen Thomas, Nørrebro

Newton har talt med Leif Skibsted, professor i fødevarekemi ved Københavns Universitet:

»Kød er et fremragende næringsmiddel, da musklernes proteiner indeholder netop de aminosyrer, vi har brug for. Kød er også vigtigt for vores forsyning af B-vitaminer og mineraler som jern og zink. Store dele af klodens befolkning lider af alvorlig underernæring netop med hensyn til jern og zink, selv i vores del af verden.

Der er forskel på kød fra pattedyr og andre dyrearter. Muskler fra pattedyr indeholder mere jern end kød fra fjerkræ og fisk, hvilket man kan se af kødets røde farve. Højt jernindhold er dog samtidig årsagen til de nye anbefalinger om at begrænse indtag af rødt kød for at forebygge kræft i tarm og mave. Jern er altså livsnødvendigt for mennesket, men i for store mængder er det skadeligt.

Menneskekød giver ikke bedre ernæring end andet rødt kød, og med hensyn til energi har fedtstoffer som spæk, talg og planteolie højere energitæthed end kød. I kulturer med kannibalisme har der været forestillinger om, at personers kraft og energi kunne overføres gennem indtag af de afdødes muskler, men der er intet naturvidenskabeligt belæg for disse påstande.«

.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen