Muligt gennembrud i Alzheimers-forskning?

Ny forskning viser, at det er muligt at identificere tegn på demenssygdommen, 25 år før symptomer opstår.

Artiklens øverste billede

En gruppe amerikanske forskere er måske kommet et væsentligt skridt nærmere en mere effektiv behandling og eventuel forebyggelse af demenssygdommen Alzheimers.

På baggrund af et omfattende studie af 128 personer, der alle var arveligt tilbøjelige til at udvikle sygdommen, har gruppen af forskere fra Washington University School of Medicine påvist, at de første tegn allerede manifesterer sig op til 25 år før, symptomerne opstår.

Det skriver The Guardian.

Bedre behandling

Ifølge en række eksperter på området kan forskningen være første skridt i retningen af en mere effektiv behandling og forebyggelse af syddommen.

"Det er sandsynligt, at enhver behandling for Alzheimers, i fremtiden skal gives tidligt for at have bedst mulighed for at lykkes... Muligheden for at identificere det allertidligste tegn på Alzheimers vil ikke  kun gøre det muligt at planlægge omsorg og eksisterende behandling meget tidligere, men også åbne for, at ny medicin kan blive prøvet på det rigtige mennesker på det rigtige tidspunkt," siger Dr. Eric Karran, der er forskningschef ved Alzheimer's Research i Storbritannien.

Nedsat mængde rygmarvsvæske

Studiet af de 128 personer helt ned til 15 år fra Storbritannien, USA og Australien viser, at de arveligt belastede havde 50 pct. risiko for at arve én af tre mutationer i hjernen, der med sikkerhed udvikler sig til en tidlig Alzheimers i 30-40 års-alderen.

Det tidligeste tegn på sygdommen var ifølge forskningens konklusion en nedsat mængde rygmarvsvæske, som er én af de vigtigste årsager til demenssygdommen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen