Annonce
Viden

Muligt gennembrud i Alzheimers-forskning?

Ny forskning viser, at det er muligt at identificere tegn på demenssygdommen, 25 år før symptomer opstår.

Foto: Julio Pelaez/AP

En gruppe amerikanske forskere er måske kommet et væsentligt skridt nærmere en mere effektiv behandling og eventuel forebyggelse af demenssygdommen Alzheimers.

På baggrund af et omfattende studie af 128 personer, der alle var arveligt tilbøjelige til at udvikle sygdommen, har gruppen af forskere fra Washington University School of Medicine påvist, at de første tegn allerede manifesterer sig op til 25 år før, symptomerne opstår.

Det skriver The Guardian.

Bedre behandling

Ifølge en række eksperter på området kan forskningen være første skridt i retningen af en mere effektiv behandling og forebyggelse af syddommen.

"Det er sandsynligt, at enhver behandling for Alzheimers, i fremtiden skal gives tidligt for at have bedst mulighed for at lykkes... Muligheden for at identificere det allertidligste tegn på Alzheimers vil ikke  kun gøre det muligt at planlægge omsorg og eksisterende behandling meget tidligere, men også åbne for, at ny medicin kan blive prøvet på det rigtige mennesker på det rigtige tidspunkt," siger Dr. Eric Karran, der er forskningschef ved Alzheimer's Research i Storbritannien.

Nedsat mængde rygmarvsvæske

Studiet af de 128 personer helt ned til 15 år fra Storbritannien, USA og Australien viser, at de arveligt belastede havde 50 pct. risiko for at arve én af tre mutationer i hjernen, der med sikkerhed udvikler sig til en tidlig Alzheimers i 30-40 års-alderen.

Det tidligeste tegn på sygdommen var ifølge forskningens konklusion en nedsat mængde rygmarvsvæske, som er én af de vigtigste årsager til demenssygdommen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Viden
Annonce
Modtag Videnskab.dk's nyhedsbrev Tilmeld
Flere nyheder på Videnskab.dk
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her