• For abonnenter

Videnskab rykker ind i køkkenet

Kundskaber om grundsmage løfter det gastronomiske niveau. Helt i tråd med det succesombruste nye nordiske køkkens fokus på - hidtil - upåagtede lokale råvarer, er det f.eks. lykkedes danske kokke at udvinde grundsmagen umami af en dansk tangplante. Successen skyldes bl.a., at de er begyndt at alliere sig med videnskaben.

Forleden blev Noma for tredje gang kåret som verdens bedste restaurant. Og i de senere år har en regn af michelinstjerner kastet et helt særligt skær over det danske gastronomiske univers. Selv om Noma med to stjerner overstråler alle andre, er mangfoldigheden i stråleglansen iøjnefaldende. Titler som verden bedste kok og priser for blandt andet nyfortolkninger

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.