Fund har måske afsløret ukendt art

Forskere har fundet mystiske fossiler, der muligvis stammer fra en ukendt menneskeart.

Artiklens øverste billede
Forskere har måske fundet en ny art i en grotte i det sydlige Kina. Her et kranie fra et Homo Sapiens - mennesket. Foto: Midori

Forskere har fundet nogle særprægede fossiler, der kan stamme fra en hidtil ukendt type mennesker i en grotte i provinsen Yunnan i det sydlige Kina.

Fundene, der stammer fra mindst fem forskellige personer, er blevet dateret til at være mellem 11.500 og 14.500 år gamle.

Noget, der betyder, at denne nye art, der indtil videre er blevet døbt det røde hjortegrotte-folk efter stedet, hvor de er fundet, ville have eksisteret på samme tid som moderne mennesker.

To muligheder

I spidsen for udgravningerne står Darren Curnoe fra University of New South Wales i Australien.

I forskningsresultaterne offentliggjort på PLoS One kommer Darren Curnoe og resten af holdet med to mulige forklaringer på hjortegrotte-folkets oprindelse:

Enten er der tale om en meget tidlig udgave af Homo sapiens, der migrerede til Asien, hvor den levede adskilt fra resten af Asiens befolkning, inden den uddøde.

Eller også var der virkelig tale om en anden art med oprindelse i Asien, hvor den lavede side om side med de moderne mennesker.

En hybrid

Der er dog også en tredje mulighed, siger dr. Isabelle De Groote fra London's Natural History Museum til bbc.co.uk.

"Det er muligt, at de var moderne mennesker, der blandede sig eller fik børn med arkaiske mennesker, der var tilstede på det tidspunkt."

Ifølge Darren Curnoe er dette bestemt også en mulighed.

Den menneskelige race

Darren Curnoe håber, at de nye fund kan hjælpe forskere med at forstå den menneskelige evolution i Asien bedre.

Til history.com siger han, at fundene i den kinesiske grotte viser, hvor kompliceret den menneskelige historie er i Asien op til Istiden.

"I området boede der flere populationer, der sandsynligvis repræsenterede forskellige evolutionære linjer."

LÆS OGSÅ: "X-kvinde" fundet i Asien

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen