Annonce
Viden

Tutankhamun havde malaria

Ny forskning peger på, at Egyptens legendariske drengekonge Tutankhamun døde af malaria.

Tutankhamuns ansigt blev i november 2007 for første gang afsløret til offentligheden. Foto: AP/Ben Curtis

I Egypten er det nu lykkedes for forskere med Zahi Hawass i spidsen at finde spor af malaria i Tutankhamuns blod, skriver flere internationale medier.

Lige siden Tutankhamuns grav blev opdaget i 1922, har man ellers diskuteret, hvorfor drengekongen levede så kortvarigt, og den indtil nu mest udbredte teori var, at den 19-årige konges død skyldtes et fald fra en stridsvogn.

Men ifølge forskerne var hans dødsårsag altså noget mere banal, selv om de ikke negligerer faldets betydning for hans skæbne.

Måske forsøgt kureret

Da Tutankhamun faldt, brækkede han en benknogle. Forskernes teori går så ud på, at eftersom knoglen ikke helede ordentligt, blev kongen skrøbelig og endte med at blive inficeret med malaria.

”Frøer, frugter og blade fundet i graven og måske brugt som lægemidler, støtter denne diagnose,” sagde Zahi Hawass ifølge BBC.

I morgen bliver forskernes opdagelse offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift the Journal of the American Medical Association.

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Viden
Annonce
Modtag Videnskab.dk's nyhedsbrev Tilmeld
Flere nyheder på Videnskab.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her