Epo kan være en effektiv slankekur

Mus dopet med epo tager meget lidt på, selvom de dagligt bliver fodret med en fed kost, der svarer til junkfood til mennesker, viser ny dansk forskning.

Artiklens øverste billede
Nye forskningsresultater viser, at epo er et meget effektivt slankemiddel til mus. Arkivfoto: Casper Dalhoff

Opdagelsen kan være første skridt i retning af at udvikle en effektiv slankepille til mennesker. Det skriver videnskab.dk.

I undersøgelsen, som netop er blevet offentliggjort i det anerkendte videnskabelige tidsskrift Plos One, sammenlignede forskere fra Rigshospitalet vægtforøgelsen hos almindelige mus og dopede mus, som dagligt blev fodret med enten almindelig kost eller med meget fedtrig kost, som svarer til et måltid junkfood til mennesker. Det vil sige kost med et fedtindhold på omkring 60 procent.

Overraskende

Resultaterne er ifølge videnskab.dk overraskende. For mens de almindelige mus i løbet af 12 uger tog 13 gram på og steg fra ca. 22 til 35 gram i vægt, så tog de dopede mus kun syv gram på og endte med en gennemsnitsvægt på cirka 29 gram. Med andre ord: De dopede mus tog kun halvt så meget på.

- Vores resultater viser, at epo er et meget effektivt slankemiddel i denne musemodel. Det kunne godt tænkes, at epo ville have den samme virkning i mennesker, og det kan blive en inspirationskilde for de virksomheder, som arbejder på at udvikle effektive slankemidler, siger ph.d. Pernille Højman til videnskab.dk.

Hvis epo skal blive til et effektivt slankemiddel hos mennesker, skal epo-molekylet ændres kunstigt for at undgå, at produktionen af røde blodlegemer ryger kraftigt i vejret og gør blodet så tyktflydende, at det øger risikoen for blodpropper i blandt andet hjernen og hjertet. Det eksperimenterer forskerne nu med.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen