Krydderier sætter skub i forbrændingen

Kom godt med krydderier på maden. Det øger forbrændingen af fedt i kroppen. Samtidig får krydderier dig til hurtigere at opleve mæthed.

Et måltid med masser af proteiner som f.eks. fedtfattigt kød løfter forbrændingen af fedt i kroppen med 30 pct., men et kulhydratholdigt måltid kun skubber 4 pct. til forbændingen.

Det skriver Kostkompagniet, der er en tværfaglig organisation med kokke, diætister og konsulenter.

Kryddierier har en selvstændig evne til at påvirke kroppen.
Det gælder både peber, chili, hvidløg og ingefær, at disse smagsforbedrende stoffer faktisk også øger forbrændingen af de overflødige kalorier.

Det vil sige, at det bedste måltid, i forbrændings henseende, det er et stykke fedtfattigt kød, som er rigtig godt marineret i stærke krydderier. Hertil nogle grønsager, som også er kraftigt smagt til.

Appetitreguleringen snydes af de stærke smagsindtryk: Man oplever, at mæthed indtræffer tidligere, når maden er stærk.

ulla.noerby@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.