Krydderier sætter skub i forbrændingen
Kom godt med krydderier på maden. Det øger forbrændingen af fedt i kroppen. Samtidig får krydderier dig til hurtigere at opleve mæthed.
Et måltid med masser af proteiner som f.eks. fedtfattigt kød løfter forbrændingen af fedt i kroppen med 30 pct., men et kulhydratholdigt måltid kun skubber 4 pct. til forbændingen.
Det skriver Kostkompagniet, der er en tværfaglig organisation med kokke, diætister og konsulenter.
Kryddierier har en selvstændig evne til at påvirke kroppen.
Det gælder både peber, chili, hvidløg og ingefær, at disse smagsforbedrende stoffer faktisk også øger forbrændingen af de overflødige kalorier.
Det vil sige, at det bedste måltid, i forbrændings henseende, det er et stykke fedtfattigt kød, som er rigtig godt marineret i stærke krydderier. Hertil nogle grønsager, som også er kraftigt smagt til.
Appetitreguleringen snydes af de stærke smagsindtryk: Man oplever, at mæthed indtræffer tidligere, når maden er stærk.