• For abonnenter

Mørk chokolade gavner hjertet

Hvis du ikke kan modstå mørk chokolade, så har du en bedre chance for at undgå hjertestop. I tarmen bliver en del af kakaoen nemlig omdannet til stoffer, der hæmmer forkalkningen af blodårerne. Men noget sundhedsmæssig vidundermiddel er det ikke.

Artiklens øverste billede
Kakao blev brugt i Honduras for omkring 3.500 år siden. Før den tid blev frugtkødet fra kakao bønnen gæret til omkring fem pct. alkohol og drukket. I Europa blev kakao først populært i 1700-tallet.

Mørk chokolade lægger en dæmper på forkalkningen af blodårerne. Dermed falder risikoen for, at du får et hjertestop, hvis du spiser det søde produkt. Bag dette glædelige budskab om mørk chokolade står ph.d. John Finley og flere andre forskere fra Louisiana State University i USA.

Forskerne blev interesseret i den mørke chokolade,

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.