Annonce
Viden

Sådan husker og tænker du bedre

Amerikanske hjerneforskere har udviklet et program, som de hævder tester og træner hjernekapaciteten. Tjek hvor hurtig din hjerne er.

Det er professor i neurologi, Michael Merzenich, der leder den San Francisco-baserede forskningsinstitution Posit Science, som står i spidsen for forskningsresultaterne.

Ifølge Forbes-magasin var Merzenich en af de første tilhængere af teorien om at hjernens kapacitet kan holdes ved lige gennem specialtilpasset træning.

Frem til midten af 1980'erne var den generelle opfattelse, at hjernen kun var i udvikling frem man havde passeret puberteten. Herefter indledtes en uundgåelig proces, hvor hukommelsen og indlærings- og opfattelsesevnen blev reduceret.

Merzenich og hans kolleger har forsket i hjernens evne til at reparere og reorganisere de neurologiske baner - den såkaldte plasticitet.
De hævder, at med den rigtige type mentale træning, kan en 75-årig komme til at tænke og huske lige så klart som en 55-årige.

Merzenich håber at lignende træningsprogrammer også kan hjælpe mennesker ramt af alzheimer og skizofreni.

"De fleste mennesker tror, at løsningen på aldersrelaterede problemer vil komme fra medicin, stamceller, genetisk manipulation. Jeg tror, at de fleste fordele og de bedste resultater kommer fra at arbejde med hjernen," siger Merzenich til Forbes.

Test selv

Ønsker du at undersøge, hvor hurtig din hjerne er ifølge Merzenichs skala, kan du gennemføre en hjernehastighedstest.
www.positscience.com/programs/brainspeed (Åbner i nyt vindue)
Testen varer ca. 10 minutter, og man er afhængig af at have lyd til rådighed - enten via hovedtelefoner eller pc-højttalere.

Kommer der ikke noget billede frem mangler din computer programmet Shockwave Player (Åbner i nyt vindue)

Programmet er gratis og selve installationen tager kun et øjeblik.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Din hjerne lytter, når du sover
Hvis sovende mennesker bliver præsenteret for en lyd, der knytter sig til en oplevelse fra den vågne tilstand, bliver de bedre til at huske netop den oplevelse, viser ny forskning.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Om Fox-kritikken af Danmark: Når sandheden skal frem

Gennem generationer har danskerne valgt at opbygge samfundet anderledes end USA, hvilket aldrig har afholdt også danske politikere fra at kritisere amerikanerne for den måde, hvorpå de har valgt at indrette sig.
Annonce
Annonce
Viden
Annonce
Modtag Videnskab.dk's nyhedsbrev Tilmeld
Flere nyheder på Videnskab.dk
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her