Annonce
Viden

Natarbejde øger risikoen for brystkræft

WHO er nu næsten sikre på, at natarbejde øger risikoen for brystkræft. Begræns den skæve døgnrytme, anbefaler Kræftens Bekæmpelse.

Kvinder bør kun arbejde om natten i få år, for den skæve døgnrytme øger sandsynligvis risikoen for at få udvikle brystkræft. WHO konkluderer, at natarbejde er farligere end tidligere antaget, og dermed er der igen vendt op og ned på den internationale viden.

Det er 30 eksperter under WHO's kræftforskningscenter IARC, som på baggrund af en række undersøgelser konkluderer, at der sandsynligvis er en sammenhæng. Det betyder, at natarbejde er den første arbejdsmiljøpåvirkning, som IARC sætter i forbindelse med brystkræft. Konklusionen kommer, efter at en undersøgelse med tre millioner svenskere for nylig frikendte natarbejde.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Viden
Annonce
Modtag Videnskab.dk's nyhedsbrev Tilmeld
Flere nyheder på Videnskab.dk
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her