Annonce
Viden

Ny plante på ø i Nakskov Fjord

En sjælden plante er efter 70 års fravær i Danmark pludselig dukket op på en øde ø i Nakskov Fjord. Planten er tidligere set på Ertholmene ved Bornholm, men er altså nu også dukket op længere mod vest.

Det var da botanikere for nylig undersøgte planterne på Vejlø i Nakskov Fjord, at de stødte de på den ukendte art, oplyser P4 Sjælland.

Planten viste sig at være en fugleklo-bukkehorn - en kløverart, som normalt hører hjemme under varmere himmelstrøg, fortæller botaniker Jan Steen Andersen fra Miljøcenter Nykøbing Falster.

Man har tidligere gættet på, at arten er kommet til Danmark med ballastvand fra skibe. En anden forklaring kan være, at de små frø er klæbet til trækfugle og er blevet transporteret langt på den måde.

Endelig er en tredje mulighed, at milde vintre betyder, at arter, der overlever med hvilende frø, kan dukke pludseligt op flere forskellige steder i landet samme år. Fugleklo-Bukkehorn er sådan en art, der kræver milde, fugtige vintre, siger Jan Steen Andersen.

Kilde: P4 Sjælland

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Viden
Annonce
Modtag Videnskab.dk's nyhedsbrev Tilmeld
Flere nyheder på Videnskab.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her