Annonce
Viden

Ny plante på ø i Nakskov Fjord

En sjælden plante er efter 70 års fravær i Danmark pludselig dukket op på en øde ø i Nakskov Fjord. Planten er tidligere set på Ertholmene ved Bornholm, men er altså nu også dukket op længere mod vest.

Det var da botanikere for nylig undersøgte planterne på Vejlø i Nakskov Fjord, at de stødte de på den ukendte art, oplyser P4 Sjælland.

Planten viste sig at være en fugleklo-bukkehorn - en kløverart, som normalt hører hjemme under varmere himmelstrøg, fortæller botaniker Jan Steen Andersen fra Miljøcenter Nykøbing Falster.

Man har tidligere gættet på, at arten er kommet til Danmark med ballastvand fra skibe. En anden forklaring kan være, at de små frø er klæbet til trækfugle og er blevet transporteret langt på den måde.

Endelig er en tredje mulighed, at milde vintre betyder, at arter, der overlever med hvilende frø, kan dukke pludseligt op flere forskellige steder i landet samme år. Fugleklo-Bukkehorn er sådan en art, der kræver milde, fugtige vintre, siger Jan Steen Andersen.

Kilde: P4 Sjælland

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Analyse: Forstå nervekrigen hos Frederiksens ikke-støttepartier

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen (S), får svært ved at undslå sig en skæbnesvanger forhandling, hvis hun vil være statsminister. Nervekrigen er allerede i gang hos ikke-støttepartierne, og parlamentarisk fremstår De Radikale pludselig som det mest vidtgående parti.
Annonce
Annonce
Viden
Annonce
Modtag Videnskab.dk's nyhedsbrev Tilmeld
Flere nyheder på Videnskab.dk
Annonce
Bolig
Her er en kulturarv, hvor Danmark er verdensførende: Otte store, der har forandret verden
Særligt på ét designområde har danskere slået igennem internationalt: Stole. Derfor har de fået god plads i Frances Amblers nye bog om designikoner fra det 20. århundrede. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her