Australsk naturskat har nået "kritisk" status
Great Barrier Reef lider stærkt under de stigende havtemperaturer.
Sundhedstilstanden for Australiens Great Barrier Reef er nu officielt opgraderet fra en status som "alvorligt bekymrende" til "kritisk". Det skriver CBS News.
Det er IUCN - International Union for Conservation of Nature - der slår alarm. Og samtidig gør organisationen opmærksom på, at det er klimaændringerne, der er ved at tage livet af den 2.300 km. lange naturskat.
Problemet er opvarmningen af havet, som de følsomme koraller ikke kan tåle. Og i løbet af de seneste fem år har der været tre såkaldte "masse-afblegningshændelser". Vilkårene for 2021 ser ikke bedre ud. Og dermed er der også grimme vilkår i vente for alle de fiskearter, der lever i og nær koralrevet.
Den australske regerings håndtering af situationen møder kritik.
»Vi er nødt til at have en klimapolitik i landet, der nøje sigter mod at bevare Great Barrier Reef. Det betyder tiltag, der styrker muligheden for at nå en global opvarmning på højst 1,5 grader og en overgang til nul-emission så hurtigt som muligt og længe før 2050. I forhold til det sigte er den australske regerings handlinger rystende,« siger David Cazzulino, talsmand for Australian Marine Conservation Society.
Udover Great Barrier Reef er fire andre kendte naturområder i Australien blevet opgraderet, hvad angår sundhedstilstand. Der er tale om Blue Mountains-nationalparken, Gondwana-regnskovene, Ningaloo-koralrevet og Shark Bay.