Annonce
Viden

Det klammeste sted i lufthavnen er ikke, hvor du tror

Bakkerne, der bruges til at opbevare personlige ejendele under sikkerhedstjekket, er det mest bakteriefyldte sted i lufthavnen.

Foto: Martin Lehmann/POLFOTO/Arkiv

Man skulle tro, at toiletterne var det mest bakterierige område i en lufthavn, men en ny undersøgelse viser et anderledes overraskende svar.

Når man skal igennem sikkerhedstjekket, er det nemlig bakkerne, hvor man lægger sine personlige ejendele, der er den største bakteriesynder.

Det viser en ny undersøgelse ifølge CNN.

Studiet er et samarbejde mellem University of Nottingham i England og Det Nationale Institut for Sundhed og Velfærd i Finland, der for nylig blev publiceret i det videnskabelige tidsskrift BMC Infectious Diseases.

Gennem vinteren i 2016 undersøgte et hold af forskere lufthavnen Vantaa i Helsinki i Finland, hvor de fandt samlinger af virus i 10 procent af bakkerne.

Forsker trodser ny rapport: Man går for langt, når man anbefaler aldrig at drikke alkohol

Andre bakteriefyldte områder, som forskerne opdagede, var paskontrollen, legeområder for børn, rulletrapper og betalingsterminaler i lufthavnsbutikkerne.

»Studiet støtter argumentet for, hvorfor man bør øge befolkningens opmærkshed for spredningen af virusinfektioner,« siger professor i Sygdomsforebyggelse på Medicinstudiet i University of Nottingham, Jonathan Van Tram.

Sammen med resten af forskerne råder Van Tram til, at man vasker hænderne så meget som muligt i lufthavnen. På denne måde formindsker man risikoen for at blive syg eller smitte andre.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder.
Annonce
Annonce
Viden
Annonce
Modtag Videnskab.dk's nyhedsbrev Tilmeld
Flere nyheder på Videnskab.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her