Annonce
Viden

Arkæologer har fundet rester fra et af verdens ældste bysamfund

Man har bl.a. fundet dyre- og planterester samt keramik- og stenværktøjer.

Her ses et af de ældste bysamfund, der nogensinde er fundet omkring Nilen i Egypten. Fundet kan dateres tilbage til 5000 år før kristi fødsel. Foto: Egyptian Ministry of Antiquities via AP

Arkæologer i Egypten har gjort sig noget af et fund.

De har nemlig opdaget, hvad der lader til at være et af verdens ældste bysamfund i Nildeltaet i Egypten.

Samfundet kan nemlig dateres tilbage til Stenalderen - helst præcist den neolitiske periode.

Det skriver Reuters fra Egypten.

Varm sommer har afsløret fortiden på de danske marker

Udgravningen, som blev udført af både franske og egyptiske arkæologer, resulterede i fundet af adskillige lagringssiloer, der indeholdt store mængder af dyre- og planterester samt keramik- og stenværktøjer.

Det fortalte ministeriet for antikviteter i en officiel udtalelse søndag.

Fundet viser, at der boede mennesker i den frugtbare Tell al-Samara i den nordlige provins El-Dakahlia allerede fem tusinde år f.Kr. Det er 2.500 år før Gizapyramiden blev bygget.

»Når vi analyserer det materiale, vi har fundet, kommer vi til at få en bedre forståelse af de første samfund, der boede i området, og fundet kan hjælpe os med at lære om landbrugets begyndelse i Egypten,« sagde Nadia Khedr, som er en officiel talsperson for ministeriet, ifølge Reuters.

Man håber, at landbrugsfundene kan give mere viden om den teknologi, der førte til det vandingsbaserede landbrug, der løber langs floden Nilen i Egypten.

Nildeltaet er det brede floddelta i det nordlige Egypten ved Nilens udløb i Middelhavet. Det er et af verdens største floddeltaer.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Viden
Annonce
Modtag Videnskab.dk's nyhedsbrev Tilmeld
Flere nyheder på Videnskab.dk
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her