Annonce
Viden

Nu kender vi 6.495 pattedyrarter - og hver femte er en flagermus

Ny online database tilbyder en oversigt over alle opdagede pattedyr.

Næst efter gnaverne med 2.552 forskellige arter står flagermus for det største antal arter på Jorden. Foto: Mark Baker/AP

Nu kan du gå ind og se en oversigt over alle pattedyrarter, som forskerne kender til.

En ny opgørelse har nemlig samlet information om alle de arter vi kender til og lagt dem på nettet. Det skriver Videnskab.dk.

Siden bliver løbende opdateret med nye opdagelser, og historisk set bliver der opdaget 25 nye pattedyrarter om året, skriver forskerne i studiet, der netop er udgivet i det videnskabelige tidsskrift Journal of Mammalogy.

Langt de fleste arter på listen er gnavere, men hvad der måske er mere bemærkelsesværdigt er, at over hver femte pattedyrart er en flagermus.

Læs også: Forsker-jubel: Endelig kan vi forklare mystiske billeder fra regnskoven

Men det høje antal arter overrasker selvfølgelig ikke flagermusforsker Lasse Jakobsen ved Syddansk Universitet

»Vi ved, at der både er mange arter af flagermus og mange flagermus i rent antal. Det gælder også herhjemme, hvor flagermus er et af vores mest almindelige pattedyr,« siger Lasse Jakobsen, til Videnskab.dk

Læs også: Hvor store kan danske edderkopper blive?

Mere præcist findes der 2.552 forskellige gnavere og 1.386 flagermusearter. Til sammenligning dumper vi primater ind på en femteplads med 518 arter.

Artiklen er publiceret i samarbejde med videnskab.dk

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Viden
Annonce
Modtag Videnskab.dk's nyhedsbrev Tilmeld
Flere nyheder på Videnskab.dk
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her