Annonce
Viden

På størrelse med en fodboldbane: Asteroide passerede tæt forbi Jorden tirsdag

Den er på størrelse med en fodboldbane, og den kommer tættere på Jorden end Månen

Asteroide var "kun" ca. 193.000 kilometer fra Jorden. Grafik: Nasa

En asteroide rejste torsdag tæt forbi Jorden med den svimlende hastighed af 12,9 km/s. Asteroiden er med sine 60-120 meters længde ca. på størrelse med en fodboldbane.

Tirsdag aften kl. 23.04 var asteroiden "kun" ca. 193.000 kilometer fra Jorden eller ca. den halve afstand, som der er til Månen.

Nasas plan: Rumfartøj for at redde Jorden fra asteroider

Ifølge Nasa var det en »sikker« afstand, selvom afstanden er lille, når man taler afstande i rummet. Asteroiden går i fagkredse under navnet ”Asteroid 2010 WC9,” og efter den har passeret os, vil der gå mindst 200 år, før den igen kommer så tæt på Jorden.

I dag kender man til mere end 10.000 asteroider, som i deres bane passerer tæt forbi Jorden. Forskere forsøger at monitere dem, således at det er muligt at forberede en eventuel kollision.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Viden
Annonce
Modtag Videnskab.dk's nyhedsbrev Tilmeld
Flere nyheder på Videnskab.dk
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her