Annonce
Viden

Fascinerende video: Tag på guidet rundtur på Månen i 4K

Nasa har frigivet video, der viser vores nærmeste nabo i rummet på en helt ny måde.

Siden juni 2009 har Nasa via Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) fotograferet og kortlagt Månen i alle tænkelige kroge og hjørner. Det har tidligere været dokumenteret i videoer og artikler - men nu kommer Nasa med en endnu stærkere version, der i en guidet rundtur og med helt fantastiske detaljegrad viser, hvordan Månen ser ud helt tæt på.

Man kommer blandt andet helt tæt på nogle af de største kratere, de markante fordybninger og får et unikt indblik i geografi, mineraler og Månens historie.

4G-netværk på Månen

Månen er Jordens nærmeste nabo, blot 384.000 km. i gennemsnit. Den er en fjerdedel af Jordens størrelse, men regnes for at være én af de største måner i Solsystemet. Man mener, at Månen er dannet som resultat af et gigantiske sammenstød mellem Jorden, da den var helt ung samt en mindre planet kaldet Theia for ca. 4,51 milliarder år siden.

Læs mere om Månen her og læs mere om LRO her.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Viden
Annonce
Modtag Videnskab.dk's nyhedsbrev Tilmeld
Flere nyheder på Videnskab.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her