Annonce
Viden

Pas på beskeder fra dine venner på Facebook: Kan indeholde virus

En såkaldt "orm" er i øjeblikket i omløb på det sociale medie, advarer ekspert.

Det kan virke ganske tilforladeligt, måske endda særdeles interessant, når du modtager en Messenger-besked fra en af dine Facebook-beskeder med følgende budskab:

»Det er dig« eller »se her« efterfulgt af dit navn og et - tilsyneladende - medfølgende videolink.

Der venter dog ikke en sjov eller spændende video på den anden side af linket.

I stedet bliver din Facebook-profil infiltreret og brugt til at sprede ormen videre til dine Facebook-venner, forklarer Peter Kruse, IT-sikkerhedsekspert hos cybersikkerhedsvirksomheden CSIS Security Group.

»Hvis modtageren kan lokkes til at klikke på det medfølgende link, flyttes offeret til en anden Facebook-side, som indeholder forskellige links til den påståede video. Facebook-siden anvendes derved som platform for spredningen«, skriver han på virksomhedens blog.

Hvis man modtager en besked med et mistænkeligt link til en video, bør man derfor bruge sin kritiske sans og eventuelt skrive tilbage til en Facebook-ven for at sikre sig, at der ikke er tale om en »orm«.

Hvis man alligevel ender med at trykke på klikket, der viser sig at føre ind på en anden Facebook-side, bør man skifte password og advare sine venner om spredningen af beskeden, lyder rådet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Viden
Annonce
Modtag Videnskab.dk's nyhedsbrev Tilmeld
Flere nyheder på Videnskab.dk
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her