Annonce
Storbyer

Roms skjulte skatte

Lækker mad og spændende kulturarv har længe lokket horder af turister til Italiens hovedstad. Men det er stadig muligt at finde små åndehuller, hvor de andre turister ikke har fundet hen.

Villa Ada er en sand oase midt i storbyen. Foto: Giampaolo Macorig

Seværdigheder

Cittá DellÁcqua

Lige rundt om hjørnet fra det kendte springvand, Trevifontænen, ligger det mindre kendte arkæologiske udgravningssted Cittá Dell' Acqua, som betyder vandbyen og hedder sådan, fordi det ligger i nærheden af Aqua Vergine, der forsyner Trevifontænen med vand. Her kan man se udgravninger af bygninger fra den romerske kejsertid, og på et lille museum er forskellige arkæologiske fund udstillet.

 • Adresse: Vicolo del Puttarello 25.
 • Åbningstider: Kl. 11-17.30 onsdag til fredag. Lørdag og søndag åbent mellem kl. 11 og 19.
 • Pris: 3 euro (ca. 22 kr.) for voksne. 1 euro (7,5 kr.) for seniorer over 65 år og studerende. Gratis for børn og unge under 18 år.

Villa Ada

Den mest kendte park i Rom er Villa Borghese, hvor byens zoologiske have og største moderne kunstgalleri bl.a. ligger. Men de lokale tager ofte til Villa Ada, der ligger i den nordøstlige del af byen, i stedet. Her er skyggefulde pletter, søer, vidtstrakte græsplæner og skov. Parken, der engang tilhørte kong Vittorio Emanuele den tredje, er Roms andenstørste.

 • Gratis entré.
 • Mulighed for at leje cykler, kanoer og heste.

En stilfærdig gade i Rom

Museer

Museo Missionario di Propaganda Fide

Lige ved den spanske trappe ligger det mindre kendte museum Museo Missionario di Propaganda Fide, hvor man kan få indblik i Vatikanet og præsternes oversøiske missioner. Nogle af de genstande, de har bragt med sig tilbage, og nogle af de ekstraordinære gaver, paven har modtaget gennem årene, er udstillet her. Der er også et fint gammelt bibliotek med garanteret Hogwarts-stemning.

 • Adresse:Via di Propaganda 1.
 • Åbningstider: Kl. 14.30-18 mandag, onsdag og fredag.
 • Pris: ca. 60 kr.

I den smukke renæsancebygning Chiostro del Bramante bliver der udstillet nutidskunst. Foto: Michael Tinkler

Chiostro del Bramante

Gemt væk i små gader nær Piazza Navona ligger Chiostro del Bramante som et mesterværk inden for renæsance-arkitektur. I dag bliver det brugt til at udstille nutidskunst og til andre kulturelle arrangementer.

 • Adresse: Arco della Pace 5.
 • Åbningstider: Kl. 10-20 mandag til fredag. Lørdag og søndag indtil kl. 21.
 • Pris: ca. 100 kr.

Husk de italienske kafferegler - 48 timer i Firenze

Restauranter

I Porchettoni

Øst for centrum i bydelen Pigneto, der er ved at udvikle sig til Roms nye hippe kvarter, efter at bydelen har været arbejderkvarter i årevis, ligger den populære og livlige restaurant I Porchettoni. Prøv f.eks. deres porchetta (italiensk rullestreg grillet med krydderurter).

 • Adresse: Via del Pigneto 68.
 • Priser: Et måltid mad koster i nærheden af 200 kr.

Rundt i Roms krinkelkroge

Velavevodetto ai Quiriti

Tag til Prato-kvarteret, hvis du vil have mere lokal stemning end i de turistede områder omkring Vatikanet. Her ligger den forholdsvis nyåbnede restaurant Velavevodetto ai Quiriti, som serverer solid italiensk mad såsom saltimbocca og kødboller (poplette di bollito).

 • Adresse:Piazza dei Quiriti 5.
 • Priser: Retter fra ca. 75 kr.

 

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her