Storbyer

Turister stjæler brosten i Rom

Marmorstykker og andre historiske genstande er blevet fundet i rejsendes kufferter.

Trevi-fontænen i Rom Foto: Wikimedia Commons

For mange er et fjollet forklæde eller et postkort rigeligt som minde om turen til Rom.

Mens et stigende antal personer er begyndt at gå skridtet videre.

Ifølge dailymail.co.uk er flere nordeuropæere blevet fanget i de to store lufthavne på vej ud af den italienske hovedstad med blandt andet 2.000 år gamle brosten, marmor og stykker af mosaik i deres kufferter.

Flove rejsende

Antallet af personer, der er blevet fanget i lufthavnene Fiumicino og Ciampino, er steget, oplyser personale i lufthavnene.

Chef for politiet, Antonio Del Greco, siger, at personer, der bliver fanget, ofte er flove, men for det meste slipper med en advarsel.

Ifølge Antonio Del Greco er der sågar blevet fundet store stykker marmor fra Via Appia - Roms første og vigtigste vej, som gik fra byen og ud til Brundisium (i dag Brindisi), som dengang var en vigtig havneby med forbindelse til Grækenland.

Museum for tyvekosterne

For at illustrere det omfattende problem har politiet valgt at udstille de mange tyvekoster fanget i løbet af årets første seks måneder.

Melding fra myndighederne til turister, der vil have souvenirs med hjem, er desuden: køb noget i en butik.

Den italienske hovedstads historiske centrum er udpeget som verdensarvsområde af Unesco.

Der bor 61 mio. mennesker i Italien, hvoraf de 3,3 mio. bor i Rom.

Her er de billigste luksushoteller

 

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her