*

Storbyer

Overborgmester: Airbnb-loft hindrer hoteldrift og nabogener

Loft over Airbnb-udlejninger vil ikke gå ud over turismen i København, mener overborgmester Frank Jensen (S).

- Nogle københavnere er begyndt at skrive til mig om, at der nærmest er en turistattraktion i deres gård, hvor gæsterne i gården skaber udfordringer for de andre beboere. Det er jo ikke meningen, siger overborgmester Frank Jensen. Foto: Per Folkver/Polfoto

Airbnbs rolle på det københavnske boligmarked må ikke udvikle sig til hoteldrift eller være til voldsom gene for københavnerne.

Det vil overborgmester Frank Jensen (S) sikre ved at få en aftale med udlejningsportalen i hus. Den skal sætte et loft over antallet af dage, man må leje sin private bolig ud.

- Jeg synes overordnet, at Airbnb er en god platform til deleøkonomi. Mange københavnere er glade for at kunne leje deres bolig ud, når de selv skal på ferie eller har brug for at få penge hjem, når de skal betale husleje.

- Men det må ikke tage overhånd og må ikke blive ulovlig hoteludlejning, siger Frank Jensen.

Ekspert i deleøkonomi: Airbnb-loft vil gøre folk trygge

I Amsterdam i Holland har bystyret netop indgået en aftale med Airbnb om, at boliger kun må udlejes i 60 dage om året.

Når grænsen er nået, forsvinder hjemmet fra siden.

Selv om Frank Jensen ikke vil lægge sig fast på et bestemt loft, er han inspireret af netop den hollandske aftale.

I Danmarks næststørste by er der til gengæld ingen planer om at indføre en grænse for antallet af udlejningsdage med Airbnb.

Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard (S), ser hovedsageligt den amerikanske udlejningsplatform som en gevinst for byen.

- At der er nogen, der faciliterer udleje af overskudskapacitet på lejlighederne i Aarhus, er en stor fordel. Der er mange, der nyder godt af, at man kan få et prisbilligt alternativ til andre overnatningstilbud, siger han.

- Vi har en ambition om at få flere turister til Aarhus, og derfor er vi glade for udlejningsportalerne, så længe udlejningen foregår på en ordentlig måde.

Fakta: Airbnbs danske værter tjener tusindvis af kroner

Jacob Bundsgaard forklarer, at der ikke i Aarhus - som i andre byer - er problemer med private boliger, der udelukkende bruges til ferieudlejning.

Den type problemer kender de i København.

Her peger Frank Jensen på, at Airbnb-boliger kan stå tomme i perioder. Samtidig kan det være belastende for naboer, hvis turister vælter ind og ud af de københavnske opgange.

- Nogle københavnere er begyndt at skrive til mig om, at der nærmest er en turistattraktion i deres gård, hvor gæsterne i gården skaber udfordringer for de andre beboere. Det er jo ikke meningen, siger Frank Jensen.

Han frygter dog ikke, at et loft vil gå ud over turismen.

- Vi har et stort turistmarked og et stigende antal hoteller. Der er Airbnb kun et lille supplement, siger overborgmesteren.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

5 andalusiske bjerglandsbyer der er værd at holde fri fra stranden for

Få kilometer fra kysten og badebyen Nerja rejser bjergene sig: grå granit og grønne pletter af fyrretræer. På de tørre, forrevne klipper græsser får og geder mellem enkelte oliventræer, buske og lave træer. Ind imellem ligger frodige, fugtige og skyggefulde slugter, hvor vandrere og klatrere søger udfordringer på bjergsiderne. Og så er det her man finder nogle af Sydspaniens mest sjælfulde landsbyer.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her