Annonce
Storbyer

Oplev Londons mest brølende musicalsucces

Tag til den britiske hovedstad og se, hvordan "Løvernes Konge" er gået fra medrivende tegnefilm til den mest indtjenende musical nogensinde.

The Lion King er set af mere end 80 mio. publikummer. I London har den kørt i 178 år på Lyceum Theatre. Foto: Darrin Bush/AP

Danmark er hoppet med på musicalbølgen og har i de senere år lavet store opsætninger af blandt andet Den Lille Havfrue, Sound of Music og Hairspray. Men vil man til et mekka for musicals, har Londons teatre et væld af oplevelser at byde på - og så er de under to timer væk med fly.

Flere af de musikmættede teaterstykker er baseret på film som The Bodyguard og Charlie & Chokoladefabrikken, mens også sange fra ABBA og Frankie Valli & The Four Seasons bliver blæst ud gennem højttalerne i musicalerne Mamma Mia og Jersey Boys.

En af de helt store succeser er Disneys Løvernes Konge, The Lion King, der er blevet set af flere end 80 millioner publikummer i 20 lande verden over.

Seks europæiske storbyer: Denne er billigst

The Lion King kører på sit 17. år på Lyceum Theatre i Londons West End, og må utroligt nok stadig melde alt udsolgt flere aftener om ugen. Stephen Crocker, der er marketingdirektør for Disneys teaterproduktioner i blandt andet Europa, har et bud på, hvordan det fortsat kan lade sig gøre:

- Løvernes Konge er en universel og tidløs historie. Og i virkeligheden handler den jo om, at uanset hvor galt alting går i dit liv, kan du rette op på det og blive lykkelig igen. Det er noget, alle kan genkende i en eller anden form, siger han til Ritzau Fokus.

På sin vej fra elsket tegnefilm til gigantisk sceneproduktion har den prisvindende teaterinstruktør Julie Taymor haft fingrene med i alle aspekter af showet for at sikre fascinationen hos de over 2000 publikummer, der hver gang tæller børnefamilier, ældre ægtepar, teenagere på date og turister fra den anden side af kloden.

- Jeg tror, vi har så bredt et publikum, fordi forestillingen både giver publikum noget genkendeligt og noget fremmed. Der er eksempelvis marionetdukker fra Japan, afrikanske masker og scenedesign lavet efter italiensk forbillede, mens selve musicalstilen er meget amerikansk, forklarer Stephen Crocker, som har arbejdet med The Lion King i 15 år og hårdnakket påstår, at han aldrig vil kunne blive træt af det.

Instruktør Julie Taymor har gjort det til sin mission at forny historien om den fortabte søn fra savannen. Hun mente ikke, at et simpelt remake af tegnefilmen ville imponere, og derfor er det ikke blot opsætningen, men også rollerne, der har fået flere facetter.

Mangler du inspiration til ferien? Her er verdens smukkeste sted og det bedste danske hotel

Rollen som mandrilaben Rafiki er blevet ændret til at være en kvinderolle, da det i nogle afrikanske kulturer er kvinder, der fungerer som spirituelle rådgivere. Samtidig spiller Simbas veninde Nala en større rolle i musicalen i forhold til i filmen, og det er ifølge Stephen Crocker et forsøg på at skabe en større balance mellem kønnene i historien.

Nogle ting har dog ikke ændret sig. Løven Mufasa er stadig en kærlig og beskyttende far, mens hans bror Scar er opsat på at få magten over Kongesletten, og skuespilleren bag Scar, George Asprey, nyder den magt, den onde løve har over publikum.

- Hver aften har jeg muligheden for at få børn til at græde uden, at nogen bliver sure på mig. Faren i mig tænker, at det er synd for børnene blandt publikum, som bliver kede af det, men skuespilleren i mig får en kæmpe succesoplevelse, griner han.

Besøg Leicester - eksotisk og ærkeengelsk

Både han og Shaun Escoffery, der ligeledes i otte år har spillet Simbas far Mufasa, bryder ud i grin, da det går op for dem, at de med deres roller opnår det bedste fra begge verdener.

- Vi har vilde kostumer, store træmasker ovenpå hovedet og så massiv en makeup, at vi er uigenkendelige. Det betyder, at vi er de eneste hovedrolleindehavere i Londons West End, der kan gå i fred på gaden, ler de.

/ritzau/FOKUS

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her