Annonce
Storbyer

Kom ned i gear på storbyferien

Gør som de lokale i Paris og tag til Luxembourg-havernes grønne oase for at slappe af. Selv om parken er centralt placeret i den franske hovedstad, byder området omkring Luxembourg-haverne på seværdigheder uden det store mylder af turister.

Til trods for at Paris er en storby, er der nogle områder uden det store mylder, som bl. a. Luxembourg-haverne. Foto: Vincent Brassinne/Flickr

Krypten med de største franskmænd

Fra Panthéons kuppel kan man kigge ud over Paris' hyggelige Luxembourg-kvarter. Foto: Christine/Flickr

I den nederste del af den enorme bygning, Panthéon, ligger flere berømte franskmænd begravet. Krypten tæller blandt andet filosofferne Voltaire og Rosseaus gravsted, men også forfattere som Victor Hugo og Antoine de Saint-Exupéry ligger begravet her.

Selv om Panthéon i dag er kendt for sin krypt, er bygningen ikke altid blevet brugt som mausoleum. I løbet af 1800-tallet skiftede Panthéon flere gange mellem at være kirke og mausoleum, indtil det endeligt blev bestemt i 1885, at den enorme bygning med den store kuppel skulle bruges som gravmonument. Der er adgang til Panthéons kuppel, og herfra kan du nyde udsigten over Paris’ hyggelige Luxembourg-område, hvor der ligger caféer og små designbutikker.

Entré koster 8,50 euro for voksne, mens børn og unge under 26 år med europæisk pas kommer gratis ind.

Afslapning i Luxembourg-haverne

Luxembourg-haverne er et populært sted for pariserne, når de skal slappe af.

Le Jardin du Luxembourg er et af de lokales udflugtsmål, når det er tid til at slappe af i rolige omgivelser. De grønne plæner og velholdte blomsterbede i Luxembourg-haverne strækker sig ud over et stort område, og i forenden ligger slottet Palais du Luxembourg. Opførelsen af slottet begyndte først tre år efter, at parken stod færdig, men er siden blevet brugt som kongelig bolig og huser i dag det franske senat.

Tæt på slottet finder du Musée du Luxembourg. Kunstmuseet har lagt rammerne til den første impressionistiske kunstudstilling, hvor der blev vist malerier af Manet, Cézanne, Sisley, Monet og Renoir.

Entré koster 12 euro for voksne, mens unge under 26 år skal betale 7,5 euro. Besøger du Le Jardin du Luxembourg med børn, så læg vejen forbi søen i midten af haven. Her kan du leje små skibe og være kaptajn på den store sø.

Vandpibe og mellemøstligt velvære

Grande Mosquée de Paris er indgangen til en mellemøstlig miniverden - blot i Paris. Foto: Farrukh/Flickr

Når du træder ind i Grande Mosquée de Paris, træder du samtidig ind i en mellemøstlig mini-verden. På væggene i moskeens café hænger blå mosaikker, og de mange gårdhaveborde er fulde af gæster. Caféen serverer teen thé à la menthe og små nordafrikanske kager, sorbet og frugtsalat. Priserne begynder ved to euro, og er du mere til tobak, har du mulighed for at leje en vandpibe i caféen for 10 euro.

Grande Mosquée de Paris er delt ind i tre afdelinger. I den afdeling, der er åben for alle, finder du også et klassisk hammam. Det tyrkiske bad tilbyder en vifte af mellemøstligt velvære. Nyd varmen og slap af, når du overgiver dig til massage og de exfolierende behandlinger. 10 minutter i hammam’en koster 10 euro, 20 minutter koster 20 euro osv.

Om sommeren har caféen åbent fra 9-12 og 14-19, mens der i vintermånederne er åbent fra 9-12 og 14-18.

Vævede gobeliner fra middelalderen

Paris' kunst fra middelalderen på Musée de Cluny mister ofte opmærksomheden fra turisterne til Mona Lisa på Louvre. Foto: Henrik Berger Jørgensen/Flickr

Når turister besøger Paris, er det ofte maleriet af Mona Lisa på kunstmuseet Louvre, der løber med opmærksomheden, når der er kunst på programmet. Men Paris byder på et væld af kunstmuseer, der er et besøg værd. Et af dem ligger tæt på Luxembourg-haverne, og her kan de besøgende gå på opdagelse i museets store samling af kunst fra middelalderen. Musée de Clunys hovedattraktion er seks gobeliner vævet af uld og silke. Det store billedtæppe bliver ofte betragtet som et af de største kunstværker fra den europæiske middelalder. Motivet på fem af tæpperne forestiller de fem sanser, mens det sidste tæppe bliver betragtet som en hyldest til kærligheden eller forståelsen.

Entré koster otte euro, når der ikke er særudstillinger, og ni euro, når der er midlertidige udstillinger. Unge under 26 år med europæisk pas kommer gratis ind.

Rejsen dertil

Du kan flyve direkte til Paris, og flyveturen tager omkring to timer. Priserne begynder ved 450 kr. tur/retur fra København. Flyver du fra Billund Lufthavn koster en billet 975 kr. tur/retur, mens priserne starter ved 1.300 kr. tur/retur fra Aalborg Lufthavn. Flyver du fra Aalborg, skal du mellemlande i Amsterdam.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her