Annonce
Storbyer

Her spiser de lokale romere

Ikke alle veje fører til et godt spisested i Rom. Det kan kræve mange forgæves restaurantbesøg at finde det helt rigtige sted, hvis ikke man er lokalkendt i byen. Men der er hjælp at hente i en ny bog, hvor 13 romere anbefaler deres yndlingsspisesteder i den italienske hovedstad. Jyllands-Posten bringer her et uddrag af ”Smagen af Rom – 13 lokales kulinariske favoritsteder”, der udkom 10. marts.

Ristorante Roma Sparita ligger i området Trastevere og her kan man nyde en udendørs frokost – eksempelvis pastaretten tagliolini cacio e pepe, der er restaurantens specialitet. Fotos: Kenneth Rem

Smagen af Rom

I bogen ”Smagen af Rom – 13 lokales kulinariske favoritsteder” møder man 13 romere, der alle fortæller om deres favoritspisesteder i den italienske hovedstad. Lige fra restauranter, pizzeriaer og kaffe- og vinbarer til ishuse og markeder.

Mette Rem, der er tidligere italienskorrespondent for Politiken og har boet ti år i Rom, har ud fra en lang række interviews skrevet bogen, mens hendes mand Kenneth Rem har taget billederne.

Jyllands-Posten bringer her et uddrag af bogen, der udkom den 10. marts på forlaget EgoLibris.

Prisen er 199 kr.

Pamela anbefaler:

Pamela bor i det folkelige kvarter Garbatella sammen med sin mand. Hun har boet i det gamle arbejderkvarter, lige siden hun var tre år.

Ristorante Lumie di Sicilia

»Jeg fandt restauranten ved et tilfælde i en guidebog. Det er tre fætre fra den lille sicilianske by Bronte, der driver stedet, og de er meget gæstfri. Her er blandt andet fisk på menuen, og jeg er altid sikker på, at fisken er frisk og af høj kvalitet. Der er mange lækre retter at vælge imellem, så jeg forsøger at smage forskellige retter i stedet for altid at vælge det samme. Jeg kan anbefale forretten antipasti di sostanza, der er et udvalg af små forretter. Af pasta-retter bør man prøve den med pistacie, som er en af specialiteterne. Pistacienødderne kommer fra Bronte. Som hovedret er der ikke kun fiskeretter, men også gode sicilianske kødretter. Jeg elsker desserter, og der er nogle virkelige gode på menukortet, for eksempel den sicilianske cassata. Det er en god idé at reservere bord – især om aftenen, hvor der tit er mange mennesker. Husk at lægge vejen forbi toilettet i underetagen. Det er som at træde ind i et siciliansk hjem.«

Område: Monteverde Vecchio

Adresse: Via Fratelli Bonnet 41

Priskategori: Mellem

Francesco anbefaler:

Francesco Chiapparelli åbnede sit første Bed&Breakfast i Trastevere i 2010. I dag driver han tre af slagsen. Det ene i Aurelio- kvarteret bag Peterskirken – ikke så langt fra sit eget hjem, mens de to andre er i Trastevere.

Osteria Palmira

»Her kan du få en rustik frokost eller middag med typiske romerske retter, som min bedstemor lavede, da jeg var barn, og som jeg ikke finder så mange andre steder i Rom i dag. For eksempel trippa alla romana (komave på romersk manér) og coda alla vaccinara (romerske oksehaler). Det er et køkken i den tungere ende, og du skal være sulten, når du lægger vejen forbi. De forskellige antipasti - forretter - er lækre, men hvis du beder om at smage et udvalg af forretter, får du serveret rigtig mange, og så kan du måske ikke spise andet. Atmosfæren er rustik og enkel«.

Område: Monteverde Vecchio

Adresse: Via Abate Ugone 29

Priskategori: Økonomisk

Se mere: www.osteriapalmira.it

Alessandra anbefaler:

Alessandra Corsini er psykoterapeut og har boet i det folkelige og livlige kvarter Testaccio i 30 år. Hun holder meget af kvarteret, der er et gammelt arbejderkvarter.

Felice a Testaccio

»Her er der gode traditionelle romerske retter på menuen. Nogle retter serveres kun på bestemte ugedage efter en gammel romersk tradition. Det er en familiedrevet restaurant. Jeg kan huske, da den gamle Felice levede. Han var en stor personlighed. Felice lukkede kun folk ind, hvis han kunne lide dem. Han stod i døren, og hvis der var nogen, han ikke brød sig om, så sagde han, at der var fuldt hus, selv om der var mange tomme borde. Jeg kendte Felice, og jeg kan huske, at han kunne finde på at skælde kunder ud, hvis de efterlod noget på tallerkenen. I dag er det den samme familie, der driver stedet. Alle gæster kommer selvfølgelig ind, men det er en god ide at bestille bord, da restauranten er populær.«

Område: Testaccio

Adresse: Via Mastro Giorgio 29

Priskategori: Mellem

Se mere: www.feliceatestaccio.it

Mario anbefaler:

Mario Gianni er fra Toscana og har boet i Rom siden 1968. Han bor sammen med sin kone og deres to hunde i en lejlighed tæt på Forum Romanum. Mario laver dokumentar?lm til italienske Rai.

Ristorante Roma Sparita

»Når foråret kommer til byen, og det er lunt, så tager min kone og jeg gerne til Ristorante Roma Sparita for at spise frokost udendørs på den smukke Piazza di Santa Cecilia. Restaurantens specialitet er pastaretten tagliolini cacio e pepe.«

Område: Trastevere

Adresse: Piazza di Santa Cecilia 24

Priskategori: Økonomisk-mellem

Se mere: www.romasparita.com

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Rom
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Husk at tale med djævlen

Hvis man kun hører sig selv og sine ligesindede, bliver man dummere og dummere for hver dag, der går.
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Guide til ski i Grønland: Her er der skisæson både sommer og vinter
Skimæssigt kan Grønland næppe konkurrere med Norge eller Alperne, hvis man foretrækker gode anlæg, store løjper og barer med afterskiing. Til gengæld er naturen i Grønland vildere, og bjergene en stor udfordring. Vi viser vej til fire store skioplevelser. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her