Annonce
Storbyer

Turistby indfører forbud mod larmende kufferthjul

Proteststorm gør, at Venedigs myndigheder opgiver forbud mod rullekufferter. Men man skal stadig passe på, hvis man triller rundt med en vogn.

Venedig er bilfri, og når turister ankommer til byen, så må de enten gå hen til deres hotel eller tage en af vandbusserne, der sejler i byens gader. Foto: Colourbox

Hvis man besøger et dansk supermarked, så vil man støde på lyden af rullende og stenhårde plastikhjul, der ikke har set skyggen af hverken kuglelejer eller smørrelse. Cirka den samme støj, som en almindelig rullekuffert udsender.

I Venedig var larmen fra de rullende kufferter, blevet for meget for byens myndigheder. Derfor blev der foreslået et påbud mod turisters rullekufferter.

Op til 500 euro svarende til 3.700 kroner skulle det koste, hvis man formastede sig til at drøne rundt med en rullekuffert.

Myndighederne forsvarede lovforslaget med, at det skulle beskytte fortovet og mindske støjniveauet. Venedig er også bilfri og går meget op i at beskytte de ældgamle bygninger og infrastruktur.

"Kuffertforbud" skaber medie-helvede i Venedig

De lokale var henrykte over forbuddet, da det så kunne være slut med afbrudt nattesøvn på grund af trolleys, der humper af sted på brostenene. En af personerne bag lovforslaget er Maurizio Dorigo, byens planlægningschef.

Han mente, at loven kunne bruges i andre af de store turistbyer i Italien.

"Rom, Firenze og Siena har de samme problemer som os. Der bør være en måde, hvor turisterne kan få deres baggage med, uden at lave den sindsyge lyd," sagde han til den lokale avis Il Gazzettino.

Her skal du rejse hen i 2015

Forslaget blev dog meget hurtigt mødt af en storm af protester. På de sociale medier kan man blandt andet følge slaget på #trolleyisnotacrime på Twitter. Primært byens turismesektor slog på trommer for, at forslaget var vanvid.

Det fik myndighederne til at slække på omstændighederne. Bøden bliver derfor nu kun aktuel ved transport af gods i byen. Så har man man flybillet og kører rundt med en trolley for at finde sit hotel, kan man stadig slappe af.

Forslaget har virkning fra maj 2015. Der må hjulene ikke længere være hårde plastikhjul, men skal i stedet være bløde, oppustelige gummihjul.

Her skal du rejse hen i 2015

Omkring 22 mio. turister besøger hvert år Venedig. Rigtig mange af dem har rullekufferter.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
179 km i ufattelig skønhed: Her tager den grønne ø sig smukkest ud
Ringen rundt om Kerry begynder i Killarney og er en af de smukkeste ruter i Irland. En 179 km lang rundtur om Iveragh-halvøen i et evigt skiftende landskab af søer, bjerge, bakker, enge, strande, klipper og hav. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her