Annonce
Sne og ski

Overrask dig selv på ski: Her er fire alternative bud

Du kan både spare penge, men også få nye skioplevelser ved at vælge nogle af de mere oversete lande, lyder det fra to skieksperter.

Foto: Åeter Hauerbach

Vi kender alle de klassiske skidestinationer som Sverige, Norge, Italien, Frankrig og Østrig, hvor danskerne i vinterhalvåret flokkes til i tusindvis.

Men hvor mange af os ved, at lande som Andorra og Japan er rigtig gode og underholdende skidestinationer?

Det er i hvert fald lande som disse, at skieksperterne Rasmus Skov, indehaver af hjemmesiden Skisport.dk, og Thomas Uhrskov, kendt fra tv og mangeårig skiekspert, vælger at pege på.

Her er de to skientusiasters fire råd til nye, spændende - og for mange måske også ukendte - skidestinationer.

1) Andorra

Det er nok de færreste, der tænker det lille fyrstedømme Andorra, der ligger klemt inde mellem Spanien og Frankrig, som et oplagt mål for skiturister.

Men sådan forholder det sig, fortæller Rasmus Skov.

- Jeg har selv været dér en gang, og jeg vil klart anbefale det, siger han og fortsætter:

- Der ligger et par skisportsområder i Andorra. Det mest kendte hedder Grandvalira, hvor du får 200 kilometer pister. Det er dermed på størrelse med store områder i Østrig som Wagrain og Flachau.

Træn op til skiferien nu og mindsk risikoen for skader

Derudover er Andorra både nemt at komme til og billigt, lyder det fra Rasmus Skov.

- Det er stadig forholdsvis nemt at komme til med fly til Barcelona og så et par timers bus derfra. Derudover er det uhyggeligt billigt. Andorra er nemlig en toldfri stat, så du giver næsten ingenting for ting i butikkerne, siger Rasmus Skov.

2) Finland

Sverige og Norge tager ofte overskrifterne, når det kommer til Skandinaviens skidestinationer. Men man bør ikke glemme Finland, lyder det fra Thomas Uhrskov.

- Der er utrolig smukt, der er næsten 100 procent snesikkerhed, og så er finnerne simpelthen så sjovt et folkefærd, siger han.

Ud over underholdende fester og gode pister har de finske skisportssteder ifølge Thomas Uhrskov også meget andet at byde på.

- Har du bare en smule lyst til fart, så skal du ud at køre snescooter. Her er det nemlig ikke kontrolleret som i andre lande, hvor du maksimalt må køre 60 kilometer i timen.

- Her får du en snescooter, og så har du ellers bare hele verden foran dig, hvor du kan køre 120 kilometer i timen, fortæller han.

Finland har ikke mange skisportssteder, men Thomas Uhrskov vil dog fremhæve området Kuusamo.

3) Tyskland

Har du ikke tid til at tage en hel uge fri til skiferie, kan en forlænget weekend i stedet være at foretrække.

Her kan turen passende gå til nogle af de tyske områder som Winterberg og Willingen, der kun ligger fem-seks timers kørsel fra grænsen, fortæller Rasmus Skov.

Her er de bedste apps til skiferien

- Tyskland er super nemt at komme til, der er gode priser, og så ligger det tæt på Danmark, siger han.

Dog skal du være opmærksom på, at pisterne i de nævnte områder er mere til folk uden megen skierfaring.

- Når vi taler om et område som Winterberg, som kun ligger fem timer fra grænsen, så har du bare ikke super meget skiløb. Her er der nemlig 50 kilometer pister, siger Rasmus Skov.

Til gengæld vinder Tyskland på muligheden for at lave en weekendtur, hvor du kan nå at få meget ski for pengene.

- Du kan i princippet lave en weekendtur, hvor du kører torsdag efter arbejde, og så er du dernede torsdag aften. Så står du på ski fredag, lørdag og søndag, og så kan du være hjemme søndag aften, siger Rasmus Skov.

4) Japan

Hvis du gerne vil pleje din indre globetrotter og stå på ski et nyt og anderledes sted, anbefaler begge eksperter, at Japan bør være dit næste rejsemål.

- Jeg peger på Japan, af den primære grund at der er masser af sne. Oppe på øen Hokkaido falder der mellem 15 og 17 meter sne om året, hvilket er ekstremt meget.

Tjekliste: Undgå forsikringsfælder på skiferien

- Derudover er snekvaliteten fantastisk. Den er tør, hvilket gør den fantastisk at stå på ski i. Og så er bjergene tilforladelige. Det vil sige, at de er gode for alle, så du behøver ikke at være ekspert, fortæller Thomas Uhrskov.

Han roser også både den japanske madkultur og deres serviceniveau, som er meget anderledes end i Europa.

Du får dermed en anderledes, men alligevel uforglemmelig oplevelse, hvis du vælger Japan som din næste skidestination, lyder det fra Thomas Uhrskov.

/ritzau/FOKUS

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her